E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında düşüşe Japonya öncülük ediyor---

Asya borsalarında düşüşe Japonya öncülük ediyor

Asya borsalarında düşüşe Japonya öncülük ediyor
11 Mayıs 2021 - 08:00 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde sert düştü

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde ABD'de teknoloji hisselerinde yaşanan gerilemeyi takip ederek sert kayıplara yöneldi. Bölge genelinde Japonya kayıpların başını çekti. Nikkei 225 Endeksi, yüzde 2,6 geriledi, Topix ise yüzde 2 civarında düştü.

Güney Kore Kospi Endeksi'nde de kayıplar yüzde 2 ye yaklaştı. Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi hükümetin bütçe duyurusu öncesinde yüzde 0,8 geriledi.

Hang Seng Endeksi, yüzde 2,3 düşerken, Çin ana karasında da endeksler düşüşle açıldı. Şanghay Endeksi, yüzde 0,6, Shenzen Endeksi ise yüzde 1 geriledi.

Çin'de tüketici fiyatları Nisan ayında beklentilere paralel olarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,9 arttı. Mart ayında fiyatlar yüzde 0,4 yükselmişti. Nisan ayında, gıda fiyatları yıllık bazda yüzde 0,7 gerilerken, gıda dışı fiyatlar ise yüzde 1,3 yükseldi. Tüketici fiyatları Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 geriledi.

Çin'de üretici fiyatları Nisan ayında Ekim 2017'den bu yana görülen en hızlı artışı yaşadı. Metal, petrol ve diğer ham maddelerin fiyatlarındaki hızlı yükselişin etkisi ile Nisan ayında üretici fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 arttı. Mart ayında fiyatlar yüzde 4,4 yükselmişti.

ABD borsaları enflasyon endişeleriyle günü düşüşle kapadı

 

Avrupa borsaları haftanın ilk gününü karışık kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)