E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları enflasyon endişeleriyle günü düşüşle kapadı---

ABD borsaları enflasyon endişeleriyle günü düşüşle kapadı

ABD borsaları enflasyon endişeleriyle günü düşüşle kapadı
11 Mayıs 2021 - 00:00 borsagundem.com

Yeni haftaya hacker saldırısının etkileriyle 'karışık' bir seyirle başlayan Wall Street endeksleri, gün içinde enflasyon endişesiyle, teknoloji hisseleri öncülüğünde düştü

BORSAGUNDEM.COM

Geçen haftayı zayıf gelen istihdam verisine rağmen yükselişle tamamlayan Wall Street endeksleri, yeni haftanın ilk işlem gününde teknoloji hisselerinin öncülüğünde düşüş kaydetti. Endekslerdeki negatif seyirde artan enflasyon endişeleri etkili oldu.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 34.94 puan ve yüzde 0.1 düşüşle 34.742,82 puanla kapadı. S&P 500 Endeksi de 44.17 puan ve yüzde 1.04 kaybederek gün sonunda 4.188,43'e geriledi. Nasdaq ise 350.38 puan ve yüzde 2,55 düşüşle günü 13,401,86 seviyesinde tamamladı.

Sanayi ve sağlık sektörü hisseleri Dow’un düşüşünü sınırladı,

BIDEN'IN AÇIKLAMALARI

Beyaz Saray'da bugün ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ABD Başkanı Joe Biden, ekonominin ilk çeyrekte yüzde 6,4 büyüdüğünü anımsatarak, "Gelecek aylarda yaklaşık 40 yılın en hızlı ekonomik büyümesini göreceğimiz tahmin ediliyor. Doğru yönde ilerliyoruz. Ekonomi planımız işliyor." dedi.

ENFLASYON RAKAMLARI VE SANAYİ ÜRETİM VERİLERİ

Analistler, piyasalarda bu hafta çarşamba günü açıklanacak enflasyon ile cuma günü açıklanacak sanayi üretim verilerinin takip edileceğini belirtti. Ayrıca, ABD Hazinesinin bu hafta gerçekleştireceği tahvil ihalelerinin de izleneceği bildirildi. Wall Street analistleri, çarşamba günü açıklanacak tüketici fiyatları öncesinde yatırımcılarda eflasyon endişesinin yüksek olduğu görüşünde. 

RUSLAR MI YAPTI?

Wall Street yatırımcıları emtia fiyatlarında sert yükselişlere sebep olan hacker saldırısıyla ilgili yorumlara kilitlendi. 

NBC News’in haberine göre Colonial Pipeline şirketine yapılan saldırıdan ‘Dark Side’ olarak bilinen Rus hacker grubu sorumlu olabilir. Şirket, saldırıyla ilgili bir soruşturma başlatmak için üçüncü taraf bir siber güvenlik firmasıyla çalıştı ve kolluk kuvvetleri ve diğer federal kurumlarla iletişime geçti. Colonial Pipeline Pazar akşamı yaptığı açıklamada, terminaller ve teslimat noktaları arasındaki daha küçük yanal hatlarından bazılarının yeniden çevrimiçi olduğunu, ancak ana hatlarının hala kapalı olduğunu belirtti.

BIDEN: KANIT YOK AMA...

Başkan Joe Biden ise, ABD'deki en büyük akaryakıt boru hattına düzenlenen sanal fidye yazılımı saldırısından Rusya'nın sorumlu olduğuna ilişkin herhangi bir kanıt bulunmadığını, ancak bu varsayımı göz önünde bulundurma sorumlulukları olduğunu söyledi.

ABD borsaları hacker saldırısıyla karıştı

 

Avrupa borsaları haftanın ilk gününü karışık kapattı

 

Borsa İstanbul'da bayram hazırlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)