E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yön bulmakta zorlandı---

Asya borsaları yön bulmakta zorlandı

Asya borsaları yön bulmakta zorlandı
09 Şubat 2021 - 08:02 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde karışık seyretti

Asya hisse senetleri ABD'de ekonomik destek paketine ilişkin iyimserliğin ve enflasyon beklentilerinin yükselmesi ralliye ara verdi. Hisse senetleri Japonya ve Hong Kong'da yatay seyretti, Avustralya'da ise geriledi.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün Cenevre'deki merkezinde video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi. Oxford-AstraZeneca'nın Kovid-19 aşısının acil kullanımına ilişkin birkaç gün içinde karar vereceklerini duyuran Ghebreyesus, acil kullanıma onay vermeleri durumunda aşıların Hindistan ve Güney Kore'deki iki tesiste Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) için üretileceğini aktardı.

Japonya’da iflas eden şirket sayısı üst üste altıncı ayda da düşüşünü sürdürdü. Japon Araştırma Şirketi Teikoku Databank'ın yaptığı açıklamaya göre, iflas eden şirket sayısı Ocak ayında yıllık yüzde 29,0 düşüşle 506 oldu. İflaslar son bir yılın en düşük ikinci seviyesinde gerçekleşti. Geçen yılın aynı ayında iflas eden şirket sayısı 713 seviyesinde bulunuyordu.

Avustralya'da iş dünyası güveni yılın ilk ayında toparlanırken, koşullar olumsuz yönde gelişti. National Australia Bank(NAB) tarafından düzenlenen anketine göre,  iş dünyası güven endeksi Ocak ayında 5 puandan 10 puana yükseldi. İşe alım, satış, kar göstergesi olan ve iş piyasası koşullarını yansıtan güven endeksi 2018 yılının sonundan bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 16 puandan 7 puana indi. Ankete göre, Ülkede kapasite kullanım oranı yüzde 80,8'den yüzde 81,0'e çıktı.

Endeks Özetleri

TopixEndeksi, yatay seyretti.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0,4 geriledi.

Kospi Endeksi, yüzde 0,7 yükseldi.

Hong Kong’un Hang Seng Endeksi, yatay seyretti.

Biden'ın ekonomik kararları sonrası Wall Street'te rekorlu kapanış

Avrupa borsaları haftanın ilk gününü yükselişle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)