E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBiden'ın ekonomik kararları sonrası Wall Street'te rekorlu kapanış---

Biden'ın ekonomik kararları sonrası Wall Street'te rekorlu kapanış

Biden'ın ekonomik kararları sonrası Wall Street'te rekorlu kapanış
09 Şubat 2021 - 00:33 borsagundem.com

3 ana endeks de günü rekor seviyelerden kapatırken olumlu havaya en büyük etken Biden yönetiminin attığı ekonomik adımlar oldu. Tesla'nın Bitcoin kararı da hem kripto para fiyatlarını hem de borsayı yükseltti

ABD borsaları haftanın ilk gününü rekorlarla kapadı.

Biden yönetiminin korona virüsün ekonomik etkilerini bertaraf etmek için hazırladığı 1.9 trilyon dolarlık paketle ilgili gelişmelerin yanı sıra, hava yolu şirketlerine büyük destek sağlanacağı haberleri endeksleri tırmandırdı.

TAM İSTİHDAM UMUDU

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, pazar günü katıldığı bir televizyon programında, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık kurtarma paketinin kabul edilmesi için Kongre'ye çağrıda bulunduğunu söyledi. Yellen, "Bu paket geçirilirse gelecek yıl tam istihdama dönebileceğimizi umuyorum." ifadesini kullandı.

ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi, cuma günü, Biden yönetiminin 1,9 trilyon dolarlık Kovid-19 destek paketinin önünü açan bütçe düzenlemesine onay vermişti. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ise cuma günü yaptığı açıklamada, Meclisin ekonomik destek paketine ilişkin tasarıyı 2 hafta içinde geçirmeyi hedeflediğini belirtmişti.

HAVA YOLU ŞİRKETLERİNE DESTEK

Ayrıca, ABD basınında yer alan Demokratların hava yolu şirketlerinin desteklenmesine yönelik 14 milyar dolarlık kaynak ayırmayı planladığına ilişkin haberler de hava yolu şirketlerinin hisselerini olumlu etkiledi. American Airlines'ın hisseleri 3'ün, United Airlines ile Delta Airlines'ın hisseleri yüzde 5'in üzerinde değer kazandı.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 237,52 puan ve yüzde 0,76 oranında artarak 31.385,76 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi 28,76 puan ve yüzde 0,74 oranında yükselerek 3.915,59 seviyesine çıktı. Nasdaq 131,35 puan ve yüzde 0,95 oranında ekleyerek 13.987,64'le günü kapadı. 

TESLA VE BITCOIN

Öte yandan ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık varlığını Bitcoin'e yatırdığını ve yakında ödeme türü olarak Bitcoin'i kabul etmeyi planladığını duyurmasının ardından Bitcoin'in fiyatı 44 bin doları aşarak rekor seviyelere yükseldi. Tesla'nın hisselerinin değeri de yüzde 2'ye yakın arttı.

Elon Musk, Bitcoin’i rekora taşıdı

 

Tesla'dan 1.5 milyar dolarlık Bitcoin alımı

 

Elon Musk, Bitcoin’i rekora taşıdı

 

Avrupa borsaları haftanın ilk gününü yükselişle tamamladı

 

Borsa haftanın ilk işlem gününü artıda kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)