E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yatay seyretti---

Asya borsaları yatay seyretti

Asya borsaları yatay seyretti
06 Aralık 2013 - 08:31 borsagundem.com

Asya borsaları Japonya'da kayıpların ardından görülen toparlanmayla bugün yatay seyir izledi...

ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde yatırımcıların tedirginlikleri devam etti.MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi önceki kayıpların ardından bugün yatay işlem gördü.
ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi Fed'in tahvil alımlarına ilişkin  kararına dair ipucu verebileceği için piyasada tedirginlikle izleniyor. Reuters anketine katılan ekonomistler, tarım dışı istihdamın Kasım'da 180,000 kişi artmasını bekliyorlar. ABD'de Dow ve S&P 500 endeksleri açıklanan verilerin ardından Fed'in tahvil alımlarını ne zaman azaltmaya başlayacağı konusundaki belirsizliğin devam etmesiyle dün üst üste beşinci günde de düştü. 
ABD'de dünkü verilere göre, gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) bu yılın üçüncü çeyreğinde kaydettiği büyüme, daha önce açıklanan yüzde 2.8 seviyesinden yüzde 3.6'ya revize edilerek beklentilerin üzerinde gerçekleşti ve 2012'nin ilk çeyreğinden bu yana en güçlü seviyede açıklandı. İşsizlik maaşı başvuruları 30 Kasım'da sona eren haftada 298,000'e gerileyerek beklentilerin altında gerçekleşirken, ABD'de fabrikalara gelen siparişler Ekim'de yüzde 0.9 azaldı.
Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, GSYH verisinin trend belirlemediğini ve kendisinin büyümede istenilen noktaya gelindiği sonucuna varmasını sağlamadığını söyledi. Lockhart'ın bu açıklaması, Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya bu ay başlayabileceği yönündeki beklentileri olumsuz etkiledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)