E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları karışık seyretti---

Asya borsaları karışık seyretti

Asya borsaları karışık seyretti
06 Nisan 2021 - 08:13 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın ikinci gününde karışık seyretti

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler ABD seansının rekor kapanışlar kaydetmesinin ardından karışık bir seyir izledi.

Japonya'da Nikkei 225 ve Topix Endeksleri ile Güney Kore Kospi endeksleri geriledi. Çin ana karasında ise Şanghay ve Shenzen Endeksleri hafif düştü. Hong Kong piyasaları tatil nedeniyle kapalı.

Mart ayında Çin'in Caixin/Markit hizmet sektörü aktivitesi 54,3 seviyesinde gerçekleşti. Endeks Şubat ayında 51,5 düzeyindeydi.

Avustralya'da endeks hafif yükseldi.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.24 yukarıda. Yatırımcılar bir yandan Archegos krizinin etkilerini takip ederken, bir yandan da Biden yönetiminin devasa teşvik paketini finanse etmek için vergi artışına gitme ihtimalini değerlendiriyor.

Çin'de hizmet sektörü aktivitesi Mart ayında beklentilerin üzerinde bir büyüme gösterdi.

Caixin/IHS Market tarafından açıklanan Hizmet Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi Mart ayında Aralık ayından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. Şubat ayında 51,5 puan olan hizmet PMI, Mart ayında 54,3 puana yükseldi.

Ekonominin toparlanma eğilimi gösterdiği fakat bunun istihdama henüz yeteri kadar yansımadığı Avustralya'da politika faizinde değişiklik yapılmadı.

Avustralya Merkez Bankası (RBA) politika faizini yüzde 0,10 seviyesinde sabit tuttu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi politika faizinin yüzde 0,10'da tutulması yönündeydi. RBA, 3 yıllık getiri hedefini de yüzde 0,10 düzeyinde bıraktı.

Bitcoin 59,000 dolar sınırına yükseldi

Tahvilde düşüş, altını yükseltti

ABD'den Türkiye'ye yaptırım!

Rus muhalif Navalny, hastaneye kaldırıldı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)