E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'ye yaptırım!---

ABD'den Türkiye'ye yaptırım!

ABD'den Türkiye'ye yaptırım!
06 Nisan 2021 - 00:27 borsagundem.com

ABD yönetimi, Savunma Sanayii Başkanlığı'na (SSB) 'Rusya ile kurulan ilişkileri' gerekçe göstererek yaptırım uyguladı.

ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında Türkiye Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve SBB Başkanı İsmail Demir'in de aralarında yer aldığı dört kurum yetkilisine yaptırım uygulandı.

ABD yönetimi, Savunma Sanayii Başkanlığı'na (SSB) 'Rusya ile kurulan ilişkileri' gerekçe göstererek yaptırım uyguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, bildirimin resmi olarak 7 Nisan'da yayınlanacağı bilgisi verildi.

Açıklamada, yaptırım uygulanan kişi ve kurumların; SSB, SSB Başkanı İsmail Demir, SSB Başkan Yardımcısı Faruk Yiğit, Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanı Serhat Gençoğlu ve SSB Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı Grup Müdürü Mustafa Alper Deniz olduğu kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yaptırımların gerekçesini, 'SSB'nin, Rusya hükümetinin savunma ve istihbarat kurumlarının parçası olan ya da bu kurumlar adına faaliyet gösteren bir şahısla kasti olarak önemli bir işlem gerçekleştirmesi' olarak açıkladı.

ABD'den Rusya açıklaması: Kaygılıyız

 

Rusya'dan Suriye iddiası: ABD petrol kaçırıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakkı07 Nisan 2021 01:10

    Amerika bizi adam yerine koymuyor .Neyi bekliyoruz üsleri kapatmanın vakti geldi geçtide.PKK ya tırlar dolusu silah göndermesine ses çıkarmayınca adamlar gemi azıya aldılar.

  • anti-amerkancı06 Nisan 2021 21:34

    bu yaptırımlardan kurtulmanın tek yolu amerikan mandasını kabul etmektir.eğer kabul edersek dolar indi çıktı derdimiz olmaz çünkü paramız da dolar olur herkes böylece dolar milyoneri olur.cebinde amerikan pasaportuyla dünyayı gezer tozarız.bizim emekliler de artık dünyada fink atar.ingiliz mandasını kabul edemeyiz çünkü onlar bize yaptırım uygulamıyorlar.hem ingilizler istanbulu işgal etmişlerdi oysa dost ve stratejik ortağımız amerikanın daha siftahı yok.

  • Nedim06 Nisan 2021 14:07

    Az önce Kripto Kemal yine yalanlarını ve yalancılığını  ısrar ile konuşturuyor.  Bak krpto Kemal sen de vicdan falan yok. Üstelik ısrar ile bu millete kin kusuyorsun.  Tarihte  feto dan sonra en  yalancı sensin.  Pandemi dönemi olağanüstü bir dönemdir insanların mağduriyetini ısrar ile abartılı bir şekilde proveke etmeye çalışmakla kendi partinin rezilliklerini örtemezsin.

  • rahatla06 Nisan 2021 15:13

     kripton gezegeninden uzay gemisi kemal in burnu girsin. rahatla.

  • Nedim06 Nisan 2021 11:08

    104 nato finosunun ardından gelmesi manidar!  Şaşırdık mı  hayır?  Ama asıl önemli olan içimizdeki finolar.  Bak şu türko ya hemen zıplamış!  Güya provke edecek.  Bunlar gerçekten çok aşağılık yaratıklar. Sözcü, Cumhuriyet, Evrensel, Bir gün.  Alıcısı olmayan adi soytarıların gastesi.

  • nedim tsk yı tarikatçılar sardı06 Nisan 2021 13:37

    nedim ütopya yazma. tsk yı fetoculardan sonra tarikatçılar ele geçirmiş hala bol işkembeden atıyorsun. tarikatçı amiral i yaz . tarikatlar hep ingiliz amerika ve vatikan projesidir bilirsin. 

  • Nedim06 Nisan 2021 07:22

    Eceli gelen köpek cami duvarını pisletmeye kalkarmış!  Bir şekilde bir bahane üretip suçlu ve baskı altında tutulması gereken ülke imajı verecek.  Tabi içerideki köpekleri de havlamaya devam edecek!  Neden mi  Suriye de ki haydut ve terörist devleti kurdurmadığımız için!  Buradaki satılmış itler de hemen devreye girer şüpheniz olmasın!  Diyelim ki Amerikan emperyalizmine  karşı çıkan bu soytarılar bahane ile Türkiye Cumhuriyeti ni yıkmak ister.  Amerika ile velev ki savaşa girecek olsak yine bu alçaklar bunu bahane edip yine Türkiye cumhuriyeti devletini  yıkmak isterler. Yani bunlar sülale boyu alçaktır.  Bu ermeni kırması malum partide toplanmış soysuzları  herhangi olağan üstü bir durumda  derhal etkisiz hale getirilip menfi propaganda yapılması engellenmelidir. Bazı sığırlar hala dış güç arıyorlar.

  • milliyetçi06 Nisan 2021 14:06

    nedim kuyruklu kedim ben senin gibi dinci değilim  T.C. MİLLİYETÇİYİM. 

  • nedin06 Nisan 2021 13:52

    nedim kardeş. hangi tarikattansın

  • Erol g.k06 Nisan 2021 06:41

    KISAS HAKTIR/MEŞRUDUR

  • İhtiyar 06 Nisan 2021 01:54

    Bizde yaptırım uygulayalım

  • Nedim06 Nisan 2021 10:54

    Aşağıdaki  soytarı  Amerika  ve Nato  yönlendirmeli  bildirge  yayınlayan  104 batık amiral in 80 i chp  lidir.  Anladın mı Türk nikli ermeni hadi şimdi defol git.

  • Türkoğlutürk06 Nisan 2021 09:57

    ABD askerine secde etmemek gibimi.tabi incirliği kapat,danışman sürüsünü sür gitsin.

  • serkan06 Nisan 2021 09:36

    yaptırımmı uygulayacan sen :D 

  • Berber Bekri 06 Nisan 2021 02:42

    Bir iki örnek versen mesela nasıl bir yaptırım

  • çetinmetin06 Nisan 2021 01:44

    ABD senden ne dost olur nede  seninle iş yapılır. Menfaatin ve çıkarın işin  En yakınındakinin arkasından vurursun seninle yola çıkılmaz bu yaptığın da bunu gösteriyor.

  • Serkan 06 Nisan 2021 01:29

    Kahrolsun emperyalizm, yaşasın bağımsız Türkiye, Yaşasın sömürgeci batı karşısında dik duranlar,,

  • Türkoğlutürk06 Nisan 2021 09:58

    Kahrolsun ABD uşağı politikacılar.

  • Yorum06 Nisan 2021 01:23

    Aynı şekilde bizde yaptırım uygulayalım hemde şu an türkiyede görevde olan tüm abde üst rütbeli komtanlara

  • Türkoğlutürk06 Nisan 2021 09:58

    Keşke,