E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları düştü---

Asya borsaları düştü

Asya borsaları düştü
03 Şubat 2014 - 08:34 borsagundem.com

Asya borsaları gelişmekte olan pazarlarla ilgili sıkıntıların devam etmesi sebebiyle değer kaybetti

Asya borsaları gelişmekte olan pazarlarla ilgili sıkıntılarda azalma işareti görülmemesiyle bugün düşerken, Avrupa'da yeniden para politikasında gevşemeye gidilmesi için artan baskı euronun 10 haftanın en düşük seviyesine gerilemesine neden oldu. Çin'de açıklanan resmi PMI'ın Ocak'ta 50.5'e gerilemesi de piyasayı olumsuz etkiledi.

MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi Bugün yüzde 0.3 düşerken, Nikkei endeksindeki kayıp yüzde 1.5'i buldu. ABD borsaları gelişmekte olan piyasalardaki kayıpların ardından Cuma günü düştü ve Ocak ayı Mayıs 2012'den beri görülen en kötü ay oldu.  

Ocak'ta Dow endeksi yüzde 5.3, S&P 500 yüzde 3.6 ve Nasdaq yüzde 1.7 düştü.Enerji en çok kaybın görüldüğü alanlardan biri olurken Chevron hissesi en çok düşen şirketlerden biri oldu.
Geçen hafta ise Dow yüzde 1.1, S&P 500 yüzde 0.4 ve Nasdaq yüzde 0.6 düşüş kaydetti. Euro bölgesinde Cuma günü açıklanan enflasyon verisi de piyasada yatırımcı güveni üzerinde
baskı oluşturdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)