E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAsya Bank'ta flaş el koyma kararı---

Asya Bank'ta flaş el koyma kararı

Asya Bank'ta flaş el koyma kararı
04 Mart 2015 - 12:34 borsagundem.com

BDDK, Asya Bank hisselerinin izinsiz devri nedeniyle Kaynak Holding'in sahip olduğu hisselere el koydu

Bank Asya hisseleri ile ilgili olarak BDDK tarafından flaş bir karar alındı. Kaynak Holding'in kontrol gücünü elinde bulundurduğu Forum İnşaat ve Sürat Basım'a ait Asya Bank hisselerinin kontrolünün, izinsiz devir nedeniyle TMSF tarafından kullanılmasına karar verildi.

BDDK'nın KAP'ta yayınlanan kararı şöyle:

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu’nun 27/05/2015 tarih ve 6207 sayılı kararı uyarınca; Asya Katılım Bankası A.Ş.’de A grubu nitelikli paya sahip Sürat basım Yayın Reklamcılık ve Eğitim Araçları San. Tic.A.Ş. ile Forum inşaat dekorasyon Turizm San. Tic.
A.Ş.’de kontrol gücünü elinde bulunduran Kaynak Holding A.Ş.’nin hisselerinin tümünün Hollanda’da mukim bir özel limited şirket olarak 16/01/2015 tarihinde kurulan INL Partners B.V şirketine devir işleminin 29/11/2012 tarihli ve 5054 sayılı Kurul Kararına aykırı şekilde izin alınmaksızın yapılması nedeniyle, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun (Kanun) 18’inci maddesinin 7. Fıkrası hükmüne istinaden Kaynak Holding A.Ş.’nin kontrol gücüne sahip olduğu Sürat basım Yayın Reklamcılık ve Eğitim Araçları San. Tic.A.Ş. ile Forum inşaat dekorasyon Turizm San. Tic. A.Ş.’ye ait Banka pay defterine kayıtlı A Grubu hisselerin temettü dışındaki ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar verilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Asya05 Mart 2015 00:24

    imtiyazlı hisselerle yıllarca banka yönetimini elinde tutanlar, bataklardan sorumlu tutulup batık paralar onlardan tahsil edilmeli. Veya bu azınlık imtiyazlılar bu batık kredilerin sorumluluğunu alırlarsa, imtiyazlı haklarının savınıda yapabilirler ancak! ve batıkları kasaya koysunlar imtiyaz hakları verlsin. yoksa imtiyaz hisseler bir an önce normal hisseye dönüştürülsün.Sonrada tahssli sermaye artışıyla mali yapı guçlendirilsin.

  • Reality04 Mart 2015 15:29

    %95 ,nden fazlası halka ait ama üç beş imtiyazlı hisse ile yönetimi elinde tutanlarB piyasayı sömürmüşler yıllarca, hala hukuk olmadığı yerde muhabeti ypıyorcematciler. Bu yönetenler gelip yancılarına peşkeş çektği ve zamanı çok gecmiş batık milyrlarca lirayı krediyi geri alsınlar önce sonra konuşsunlar

  • Banker04 Mart 2015 15:24

    Bir an önce imtiyzlı hisselerin imtiyazı kaldırılmalı. çoğunluk hisse ile banka yönetilmeli. Tahsisli sermaye artrımıylada finansal yapısı güçlendirilmeli.

  • ali04 Mart 2015 13:18

    bankanın kötü yönetilmesine neden bir kelime etmiyorsun.batmak üzere olan banka bu sayede ayağa kalkacak

  • briffa04 Mart 2015 12:48

    Gün gelecek muhalif bir şirkete el konulcak, hukukun olmadığı yerde 120000'i endeks hayali görenlere duyurulur.