E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAşağı yönlü hareketler sertleşebilir---

Aşağı yönlü hareketler sertleşebilir

Aşağı yönlü hareketler sertleşebilir
26 Ocak 2021 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Aşılama çalışmaları devam etmesine karşı çapta artış kaydetmeye devam eden vaka sayıları ve mutasyona uğratan endişeleri oğul işleme risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Avrupa Birliği (AB)
Komisyonu, üye ülkelere salgın endişeler nedeniyle iç ve dış seyahatlerin zorlaştırılması tavsiyesinde bulundu. Salgının seyri ve sıkılaşan tedbirlerin ekonomik toparlanma etkileri piyasaların yakın takibinde kalmaya devam.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Önemli
• 10:00 - İşsizlik oranı Önem: Orta
• 18:00 ABD - CB Tüketici Güveni Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Piyasalarda piyasalar üzerinde yeni bir başlangıç ​​yapmasına neden olan endişeler ve tedbirler sıkılaşma küresel piyasalar üzerinde baskı oluşturdu. Yurt içi gözlenen zayıf ve satıcılı görünüm BIST-100 araştırması üzerinde de etkili olurken, gün içi kazançlarını geri veren endeks günü% 0,14'lük düşüşle tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne güzel açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,40 - 7,41 konumunda bulunan Dolar / TL, bu sabah 08:50 itibariyle 7,43'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Tarihinin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını sağlayacak.

BIST-100 Strateji

BIST 100'de gün boyu satışlar etkili oldu ve endeks gün içi yüksek seviyeye göre 20 puan, cuma kapanışına göre de 2 puan ekside tamamladı. Endekste üç aya yakın bir yerde devam eden yükselen trend bugün bugünkü dünkü kapanışında gerçekleştiği 1.540'ta bulunuyor. Son haftalarda zirvelerin geliştirilmesinde zorlanılması ve tekniklerde ortaya çıkan zayıflıklar geçtiğimiz haftalarda da test edilen bu trendin kırılma ihtimalini arttırmış durumda. Buraya kırılacak endekste aşağı hareketler sertleşebilir. Bu trendin altında 1.508 ilk destek olarak izlenebilir.
Yukarı yönlü hareketlerin anlam kazanması için önceki zirvenin geçilmesi öneriliyor.

Fiyatlamalarda yeni bir başlık ihtiyacı var

Kar satışlarının devamı gelebilir

Piyasada negatif açılış işaretleniyor

Tuğçelik ve Oylum sorusu

Günün önemli şirket haberleri 26/01/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali27 Ocak 2021 08:36

    yukarı gidemeyecegine gore dusurecekler...işin kuralı😂

  • Heheh garipler26 Ocak 2021 22:05

    Bi düşüremediniz şu endeksi .insanlar haberleri dikkate aliyor .insanların kafaları çorba oldu.yazik yahuuuuu.

  • Borsa Oyun mu Yatırım mi27 Ocak 2021 08:10

    Bu algı yapma sürü psikolojisine oynama hedef verip şunun altına giderse bu olur demek insanları şartlamak satışları derinleştirmek olduğunu düşünüyorum.