E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada negatif açılış işaret ediliyor---

Piyasada negatif açılış işaret ediliyor

Piyasada negatif açılış işaret ediliyor
26 Ocak 2021 - 08:23 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye'de korona virüs vaka sayısı 5.642 artarak 2.435.247'ye yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 671 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 137 kişi artarak 25.210'a yükseldi. İyileşen sayısı 2.314.403'tür.
• ABD: Doğu Akdeniz'de gerilimin düşürülmesine yönelik her türlü çabayı destekliyoruz. Türkiye ile Yunanistan'da istiksafi görüşmelerin başlamasını ve 2 hükümetin hüküm sürüyoruz memnuniyetle karşılıyoruz.
• IMF, Türkiye ekonomisi için 2021 yılı GSYH büyüme tahminiini yükseltti. Ekimde yayınladığı Ekonomik Dünya Görünüm raporunda Türk ekonomisinin 2021 yılında% 5 büyüyeceği tahmininde bulunan IMF, bu beklentisini% 6'ya çıkardı.
• IMF Başkanı Georgieva, iklim değişikliğinin ekonomik ve finansal istikrar için temel bir risk oluşturacağını belirterek, buna karşı gelecek özellikle yazılacak Kovid-19 salgınından büyümeyi canlandırmak ve yaratmak için yeni yaratmak için bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti.
• AB Dışişleri Bakanları, Brüksel'de toplandı. AB Dışişleri Teklifi görmek toplantı sonrasında AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Borrell ele alan konulara bir basın toplantısı düzenledi. Borrel, toplantıda Türkiye'nin de görüşüldüğünü ve Türkiye'nin mesajın verildiığını ifade etti.
• Eski Fed Başkanı Yellen, ABD tarihinde Hazine Bakanlığı görevine gelen ilk kadın oldu.
• Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın gecikebileceğini fakat toparlanmanın raydan çıkarılmaması gerektiğini söyledi.
• Avrupa Birliği, sayısı Kovid-19 vaka sayılarındaki artış ve daha hızlı yayılan türlerin ortaya çıkması nedeniyle zorunlu olmayan iç ve dış seyahatlerin zorlaştırılması tavsiye etti.
• ABD Başkanı Biden, Kovid-19 nedeniyle Schengen ülkeleri, İngiltere, İrlanda, Brezilya ve Güney Afrika'dan gelen yolculara seyahat kısıtlaması vurguladı.
• Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Ocak'taki Kongre baskınıyla ilgili olarak "isyana teşvik" ile suçlandığı azil maddesi Senatoya resmen iletildi.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de İşsizlik Oranı, ABD’de ise CB Tüketici Güven Endeksi açıklanacak.
• Donald Trump’ın Senato’daki azil yargılaması 8 Şubat haftasında başlayacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Haftanın yurt içi piyasalardaki gündem maddesi Perşembe günü açıklanacak olan yılın ilk Enflasyon Raporu olacakken, küresel piyasalar da ABD’de açıklanacak FED Faiz Kararını, 4. Çeyrek büyüme verisini ve yeni Başkan Joe Biden önderliğindeki teşvik paketini bekliyor.

Korona virüs salgını tarafında görülen vaka ve kayıp sayılarındaki artışlar ile virüsteki mutasyonun aşı ve tedavilere direnç kazanmasına dair endişeler, başta Avrupa olmak üzere dünya çapında kısıtlama ve tedbirlerin artarak uzatılabileceğine dair işaretler piyasalardaki tedirginliği sürdürüyor.

Yeni haftaya küresel piyasalarda artan risk iştahı ile başlangıç yapılırken, BİST100 endeksi de geçtiğimiz güne küresel piyasalara paralel olarak %0,92 oranında yükselişle 1.556 seviyesinden başlangıç yaptı.

Açılışın ardından içeride Kapasite Kullanım Oranı açıklandı. İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak %75,4’e gerilerken, mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 0,2 puan artarak %75,6 seviyesine yükseldi. Açılışın ardından endekste satışlar hızlandı.

Haber ve veri akışının yoğun olmadığı günü BİST100 endeksi dalgalı seyirle %0,14 oranında azalışla 1.540 seviyesinden tamamladı. Elektrik sektörü payları %5,31 oranında değer kazanırken, bankacılık sektörü payları %2,13 oranında değer kazandı. BİST100 endeksinde takip edilecek direnç seviyeleri 1.554 - 1.568 - 1.577 olacakken, destek seviyeleri ise 1.531 - 1.522 - 1.508 olarak takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında negatif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Pazartesi günü 1.628 - 1.680 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.643 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 6.338 azalarak 531.437 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 santimetre HO'nın geçtiği 1.668 seviyesinin hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.675'in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.850 kisa vadeli kısa vadeli hale getirilebilir. Aşağı ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.640 destek kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı doğru 1.647 ve 1.658 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yön ise 1.630 ve 1.640 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip.

Dövizde seyir de gündem de sakin

Asya borsaları Güney Kore liderliğinde geriledi

Kovid-19 teşviklerinin gecikeceği haberi ABD borsalarını frenledi

Avrupa borsaları haftanın ilk gününü düşüşle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)