E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAşı haberleri gelişmekte olan piyasalara ilaç olacak---

Aşı haberleri gelişmekte olan piyasalara ilaç olacak

Aşı haberleri gelişmekte olan piyasalara ilaç olacak
18 Kasım 2020 - 17:47 borsagundem.com

Küresel borsalarda aşı haberleriyle birlikte güçlü bir rotasyon gerçekleşti. BoA anketine göre değişen dengelerden gelişmekte olan piyasalar da faydalanacak

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America'nın fon yöneticileri arasında yürüttüğü bir ankete göre, yatırımcılar, gelişmekte olan piyasaların gelecek yılın kazanan varlık sınıfları arasında yer alacağına, korona virüs aşısının küresel bir ekonomik iyileşmeyi hızlandıracağına yönelik yatırım yapıyor.

Pfizer ve BioNTech'in 9 Kasım'da kovid aşısı denemelerinde elde edilen güçlü verilerin açıklamasının ardından, yatırımcılar teknoloji hisseleri gibi salgın sürecinin kazanan sektörlerinden ekonomideki toparlanmaya bağlı olan sektörlere geçiş yapmaya başladılar. Moderna’nın bu hafta başında açıkladığı bir diğer aşı denemesi sonuçları da benzeri bir etki yarattı.

Aylık raporlara göre toplamda 526 milyar dolarlık varlığın yönetiminde bulunan fon yöneticileri, küçük sermayeli şirketler, değerinin altındaki hisse senetleri ve banka hisselerini de artıran daha geniş bir rotasyon temasının gelişmekte olan piyasaları da yükselteceğini belirtti.

MSCI verilerine göre gelişmekte olan piyasalar Pfizer’ın açıklamasının ardından %2,3 oranında yükseldi. Endekslerin ortalama yıllık kazancı %8’in biraz aşağısına yerleşti.

Financial Times’ın haberine göre Bank of America anketinde verilen cevaplar yatırımcılar için gelişmekte olan piyasaların S&P 500 ve petrol ticaretinin de ötesinde tercih edildiğini gösteriyor. Bununla birlikte giderek artan sayıdaki yatırımcılar gelişmekte olan piyasaların para birimlerinin değerinin altında işlem gördüğü konusunda hemfikir.

Barclays Stratejisti Andeas Kolbe gelişmekte olan piyasalarla ilgili yaptığı açıklamasında, “Aşı haberleri gelişmekte olan piyasaların risk duyarlılığında yeni bir artışa sebep oldu. Bu sonuçlar muhtemelen virüsün ve küresel ekonomide neden olduğu etkilerin orta vadeli ölçekteki kötümserliğini silecektir” ifadelerine yer verdi.

Kolbe ayrıca düşük volatilitenin gelişmekte olan piyasalardaki varlıkları, özelliklere para birimlerini ve kredileri destekleyeceğini belirtti. Barclays stratejisti, “Gelişmekte olan piyasaların önemli bir bölümünde ralli bekliyoruz” dedi.

Virüsün yayılmasını engelleme konusunda kaydedilen ilerleme risk iştahını artırma konusunda yardımcı oluyor. Barclasys bununla ilgili yatırımcıların portföylerinde tuttukları nakit miktarının %4,1’e gerilediğini açıkladı ve korona virüsün küresel finans piyasalarını sarsmasından önceki ocak ayındaki seviyeye benzer bir düşüş olduğunu kaydetti.

Bank of America Baş Yatırım Stratejisti Michael Hartnett, nakit seviyelerinde düşüşün genellikle yatırımcılarda bir coşku sinyal olduğunu söyledi. Hartnett, “Nakit seviyelerinde düşmenin ve özkaynak konumlandırmalarında yükselmenin olduğu olağanüstü yatırımcı duyarlılığı hareketlerini görmeye başlıyoruz” dedi.

Virüsle mücadelede kaydedilen ilerlemeye rağmen Bank of America anketinde fon yöneticilerinin %41’İ hala Kovid-19’u temel risk olarak görmeyi sürdürüyor. Bununla birlikte fon yöneticileri güvenilir bir aşı beklentilerini daha önceki tahminlerinin bir ay öncesi olan ocak ortasına güncellediler.

Yatırım bankası tarafından ankete katılan yatırımcılar, ABD'deki büyük teknoloji şirketlerine yapılan yatırımın yoğun bir ticaret olmaya devam ettiği konusunda uyardılar. Pandemide tüketicilerin hayatlarını evde sürdürmesi ve çalışmak ya da yemek sipariş etmek için bilgisayarlarını kullanması bu işletmelerin işine yaradı. Büyümeye yönelik şirketler olan Amazon, Microsoft ve Facebook korona virüs salgını süresince güçlü bilançolar paylaştı.

Buna karşın dört yatırımcıdan birisi değerinin altında kalan hisselerin bu büyüme hisselerinden daha iyi performans göstereceğini, bu hisselerin Şubat 2019’dan bu yana en yüksek seviyelere ulaşacağını ve reel ekonomi için daha parlak bir gelecek gördüklerini belirtiyorlar.

Borsalarda momentum stratejisi için doğru zaman mı?

 

Bitcoin’in bir sonraki hamlesinin 5 işareti

 

Goldman Sachs emtia beklentilerini güncelledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)