E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsgari ücrette ikinci görüşme tamamlandı---

Asgari ücrette ikinci görüşme tamamlandı

Asgari ücrette ikinci görüşme tamamlandı
19 Haziran 2023 - 10:39 borsagundem.com

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, sürecin bayram öncesi sonuçlanmasını beklediklerini ifade ederek, hükümet tarafından herhangi bir rakam söylenmediğine dikkat çekti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücrete yapılacak ara zammı belirleme çalışmaları kapsamındaki ikinci toplantısı sona erdi.

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, asgari ücret için yapılan ikinci toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Ağar, "Görüşmelerimiz devam edecek, bu hafta üçüncü kez bir araya geleceğiz. Bayram öncesi sonuçlanmasını bekliyoruz. İşveren temsilcilerimizde kendi aralarında tartışarak komisyona bilgi verecekler. Komisyon da bir karara vardıktan sonra açıklamayı da Cumhurbaşkanımız yapar diye düşünüyoruz. Bu hafta açıklanmasını bekliyoruz" dedi.

Ağar, 500 dolar tartışmasıyla ilgili de şunları söyledi:

"Şu anda biz Türk parası olarak görüşüyoruz, dolar üzerinden pazarlık yapmıyoruz. Elbette ki günün şartlarına göre rakamlar neyse onun üzerine konuşulacak, pazarlık yapılacak ve bu hafta neticeye varacağız. Alım gücünün daha iyi olması için bu Temmuz ayında başlamak üzere asgari ücrete ara zammı gibi algılanabilir. Tekrar 6 ay sonra Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir araya gelecek, günün şartlarına göre de bir zam daha alınacaktır."

Mevcut asgari ücret net 8 bin 506 lira

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

Erdoğan'dan Kabine sonrası asgari ücret açıklaması

 

Asgari ücrette kritik toplantı tamamlandı! İşte ilk açıklama

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ssk Emekli 19 Haziran 2023 21:34

    Acil intibakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  • VERİ19 Haziran 2023 16:41

    kamudaki işçi statüsündeki aşçı, temizlik işçisi 28000 lira maaş alıyor ,uyumaya devam...

  • Pala19 Haziran 2023 16:25

    Ataturkcu akpliler....

  • KEMAL TABANCASIBÜYÜK19 Haziran 2023 14:02

    Verseler ne olacak güzel rakam seçimlerden sonraki hafta döviz % 25 arttı daha vermeden hepsini geri aldılar.Bunun tek sorumlusu RTE dır.yıllarca düşük kur düşük faiz bilinçsiz dış ticaret açığı yakında ortalık yanacak tüm her şeyin fiyatına anormal zam gelecek kimse alamayacak ve alamayınca tüketim olmayınca da enflasyon düşecektir hükümette kendisini başarılı sayacaktır.

  • şefket tüfeğiküçük20 Haziran 2023 07:45

    hükümet ne yapsın .kılıçdar 15 bayram diyor , maaş asgari ücret olacak diyor emekli için 154 milyon emekli ben istemem bana ne bana ne diyor.bırak böyle mutlu emekli aç sefil yaşamak isteyen büyük bir kesim var sizler onlar namına üzülüyor ve isyan ediyorsunuz boşverin kim nasıl yaşamak istiyorsa yaşasın .bizler açısından sıkıntı çok yardım yapıyorduk eskiden şimdi seçici olduk oda artık ailesel yardım değil çocuklara yardım .ana babaları ne yaparsa yapsın bize ne .emekli içinde geçerli hoşlamıyolar böyle sefalet yaşamaktan bize ne oluyor .

  • xyz19 Haziran 2023 13:59

    Artık hükümet ekonomik alanda büyük şeyler yapmalıdır.Tamam yapılanları takdir ile karşılıyorum ama bunlar yetmez.senelerce resmen her gün ekonomik gücümüz bitmektedir.Yıllarca düşük kur düşük düşük faiz ekonomiyi aşırı ısıttı ve enflasyonu patlattı.Arkadaş ihracatta patlama yapıyoruz, doğalgaz buluyoruz petrol buluyoruz söyle oluyor böyle oluyor deniliyor ama dış ticaret açığı her ay patlama yapıyoruz, döviz bir hafta da % 25 artıyor böyle ticaret olur mu biri bizlere anlatsın 2008 de dolar 1,50 TL idi şimdi 16 kat artmış benim maaşım 6 kat artmış bu hükümetin neresi başarılırı söylermisiniz.alım güçümüz resmen tükenmiştir. Benim gelirim ile alım güçüm yükseldi ise ben refah içinde yaşıyorum yoksa hükümeti başarısız bulmuşumdur.CHP nin hdp ile kandil ile ittifak yapmasından,projesi ve vizyonu olmamasından ATATÜRK izinden uzaklaşmasından, basiretsiz, vizyonsuz ve projesiz dede den toruna milltvekillikleri yapmalarından dolayı mecburen oyumuzu verdik.aaa

  • baran19 Haziran 2023 11:43

    Fazla vermesinler azarlar. Suriye ve Afganlara verdikleri kadar versinler. Oh oh oh ohhhh iyi oluyor.

  • TAMYOBAZSEMİHYUFKACI vibratör MUAMMER19 Haziran 2023 12:19

    abijim ne istiyonuz biz gariban afgananlardan .daa nosssun katkı yapacaz .hauhauhauhauh yasasınnnnnnn asgari ücret de artmasın bizce böle bile yetiyo asgari .daa nossun illa lüküs yalşamakmı dert .nolcak günde bi öün yeseniz. nolcakki .açlık diyeti aslında ömür uzatıyo sağlık aslında daa ne istiyonuz .hahhauhauhauhau 

  • Hoca19 Haziran 2023 11:41

    Faiz artisi olmamali. Biz oyu faizi dusurecek diye reise verdik , yalan soyleyip bizi kandirdigina ihtimal vermek istemiyorum

  • ıtri19 Haziran 2023 13:55

    reisin nas dahil dediği hiçbir şey inanma.

  • VERİ19 Haziran 2023 12:04

    merkez bankası dört sene boyunca faizi düşürdü,bankalar merkez bankasından aldığı paralarla karları dört e katladı,devlet yüzde sekizden bankalara para verdi yüzde 22 den dışarıdan borçlandı,kur korumalı dövize yüzde 40 faiz verdi ,siz uyumaya devam edin...