E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriARD Bilişim Jammer üretmek için şirket kuruyor---

ARD Bilişim Jammer üretmek için şirket kuruyor

ARD Bilişim Jammer üretmek için şirket kuruyor
01 Temmuz 2022 - 10:25 borsagundem.com

Yazılım, bilişim teknolojileri, iletişim ve telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren ARD Grup Bilişim Teknolojileri, yeni bir şirket kuruyor.

Yüksek güvenlik gereksinimi bulunan tesisler için Türkiye ve uluslararası arenada proje ve çözümler üreten ARD Grup Bilişim Teknolojileri (#ARDYZ), birçok ürünün geliştirilmesi ve üretimi için yeni bir şirket kurulmasına karar verdi.

Şirketin yönetim kurulu toplantısı sonrası, uzaktan kablosuz kontrollü silahlar ve insansız hava savunma sistemlerine yönelik ürünlerin geliştirilmesi, laboratuvar ve test ortamları ile üretim tesislerinin kurulması ve seri olarak üretilmesi için karar alındı.

Şirketin aldığı bu karar borsada hisselerine de yansıdı. ARD Grup Bilişim Teknolojileri (#ARDYZ) saat 10:25 itibarıyla yüzde 4,35 artışla 5,52 liradan işlem görüyor.

Şirket Yönetim Kurulu'nun 30.06.2022 tarihli toplantısında aldığı karara ilişkin KAP açıklaması şu şekilde: 

"Geleneksel savunma sistemlerinin yerlerini uzaktan kablosuz kontrollü silahlar ve insansız hava savunma sistemlerine bıraktığı günümüz koşullarında, söz konusu bu uzaktan kablosuz kontrollü silahlarla ya da İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Drone tipi araçlarla yapılabilecek saldırıların bertaraf edilmesi, ileri savunma teknolojileri kullanarak bu cihazlarda kullanılan kumanda/kontrol frekansları, GNSS (Global Navigation Satellite Systems) uydu konumlandırma cihazlarının frekansları, kamera görüntüsü aktarımında kullanılan frekansları engelleyecek yüksek teknoloji RF (Radyo Frekans) sinyal karıştırma ve sinyal köreltme cihazları (JAMMER) ile elektronik tehdit önleme cihazları ve savunma yazılımları da dahil olmak üzere bu ürülerin geliştirilmesi, laboratuvar ve test ortamları ile üretim tesislerinin kurulması ve seri olarak üretilmesi için karar alınmıştır. Yerli ve milli teknoloji hamlesi kapsamında Ar-Ge ve üretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla %100 bağlı ortaklığımız olacak şekilde yeni bir şirket kurulması için yönetim kurulu üyesi Sn. Gürkan BİLGİN'e yetki verilmiştir."

ARD Grup Bilişim’e Ar-Ge Merkezi belgesi

 

ARD Bilişim’den tarihi anlaşma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 41,26
En Yüksek: 42,62
En Düşük: 40,96
Değişim -2,13 %
FK: 13,09
PD / DD: 6,96
İşlem Hacmi 181.838.029
Toplam Adet: 4.393.934
Ağırlıklı Ort.: 41,48
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Seval eralp08 Nisan 2024 00:34

    Çok büyük bir firma olma yolunda...hisse senedi ileride çok değeri olacak.şu anda dünyanın en ucuz yazılım hissesiymiş,,,,araştıran bulur..,

  • Alp kul01 Temmuz 2022 19:40

    Haa haaaa

  • Cakir01 Temmuz 2022 11:29

    Küstürdün beni ard

  • Gmm01 Temmuz 2022 11:18

    Hep aynı geyikler...

  • Mucise Reis : )01 Temmuz 2022 10:53

    Aferin kardeşler :D kesinlikle klavyelerinizde birazda bu alanlara yönelin. düşünün bir kere... yıllar geçmiş... gemilerimizde bu cihazlar seyyar olarak kullanılıyor.... x uçan roket , uçak iha, siha vb... seyyar cihazlar ile akılsız hale gelip narkoz yemiş bir halde bilinçsizce hareket ediyor... Bunlar mümkün... Gelecekte akıllı cihazlara karşı en büyük yöntem bu alanda geliştirilen sinyal bozucu cihazlar olacak. Yazılımda kesinlikle biz harikarız... Bizim yazılımcılar manyak çünkü :D herkes düz mantık düşünürken, absut bir düşünce ile her zaman avantajlı duruma geçebiliyoruz :D şahsen biliyorum yani : )) nasıl desem.... örnek : istanbul da nasıl geömiler karadan yürütüldü, o misal :D akıllara dehşet işler geliyor hep fikir olarak : )) genetik sanırım...