E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriARD Bilişim’den tarihi anlaşma---

ARD Bilişim’den tarihi anlaşma

ARD Bilişim’den tarihi anlaşma
10 Mayıs 2022 - 07:46 borsagundem.com

Sınır güvenliği, havalimanı, liman ve yüksek güvenlik gereksinimi bulunan tesisler ve kamu binaları için çözümler üretin ARD Grup Bilişim Teknolojileri Alman devi Dallmeier Electronic ile güçlerini birleştiriyor

Yüksek güvenlik gereksinimi bulunan tesisler için Türkiye ve uluslararası arenadaki proje ve çözümler üreten sayılı firmalardan biri olan ARD Grup Bilişim Teknolojileri (#ARDYZ), tarihi bir anlaşmaya imza attı. 10 yılı aşkın süredir, hukuktan sağlığa, siber güvenlikten lojistiğe geniş bir yelpazede, Türkiye ve uluslararası arenanın dünya devi firmalarıyla proje ve çözümler üreten ARD Bilişim, dünyada 70'den fazla ülkede faaliyet gösteren, üst düzey güvenlik sistemleri alanında 35 yıla yaklaşan deneyime sahip Alman devi Dallmeier Electronic GmbH & Co.KG firması ile tek yetkili iş ortaklığı sözleşmesini 09.05.2022 tarihinde imzaladı.
İşbu sözleşme ile tüm Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti isim haklarını kapsayan, satış, satış sonrası kurulum ve bakım destek hizmetleri faaliyetleri artık ARD Grup Bilişim Teknolojileri tarafından yürütülecek.
Dallmeier, dünyada ilk dijital görüntü işleme cihazını üreten, teknolojisinde yapay zekâ (AI), akıllı video ve resim analiz kabiliyetlerini barındıran, bünyesinde kendi patentli teknolojilerini geliştiren, özellikle sınır güvenliği, havalimanı, liman ve yüksek güvenlik gereksinimi bulunan tesisler için çözümler üreten dünyanın lider firmaları arasında yer alıyor.
Şirketten anlaşmayla ilgili KAP’a yapılana açıklamada şu detaylara yer verildi: “Yapılan bu sözleşme ile, Yönetim Kurulumuz tarafından 09.05.2022 tarih ve 2022/16 numaralı karar neticesinde ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş.’nin altında %100 bağlı ortaklık olarak ‘Dallmeier Turkey Elektronik A.Ş.’ firmasının kurulmasına karar verilmiştir. Tescil işlemlerine müteakip işbu sözleşmeye ait tüm faaliyetler bu şirket üzerinden yürütülecektir.”
Bu anlaşmayla birlikte artık Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti isminin kullanıldığı yüksek güvenlik gereksinimi bulunan tesisler için çözümler ARD Grup Bilişim’in yüzde 100 bağlı ortaklığı Dallmeier Turkey Elektronik üzerinden sunulacak.

NATO STANDARTLARINA UYGUN YAZILIM

Hacettepe Teknokent bünyesinde teknoloji ve Ar-Ge faaliyetleri sürdürmekte olan Şirket, Tesis Güvenlik Belgesi (MİLLİ GİZLİ/NATO GİZLİ) ve SPICE (TS ISO\IEC 15504) Seviye II (dünya standartlarında yazılım geliştirme kalite belgesi) standartlarına uygun olarak yazılım ve projeler geliştiriyor.
Hukuk alanında Ulusal Hukuk Ağı Projesi (UHAP), Otomatik Ceza Muhakemeleri Kanunu Avukat Atama Sistemi (OCAS), Adli Yardım Atama Sistemi (AYAS), Uzlaşma Atama Sistemi (UZAS), Baro Yönetim Sistemi (BAROTEK), İcra Takip Sistemi (İCRATEK), Karar ve İçtihat Akıllı Arama Motoru Yazılımı (KARARTEK), Büro Yönetim Sistemi (BÜROTEK), Elektronik Serbest Meslek Makbuzu Sistemi (MAKBUZTEK) ve Mesleki Dayanışma Sistemi (VEKİLTEK) ARD Bilişim imzalı projelerden bazıları.

SINIRLAR VE KAMU BİNALARININ GÜVENLİĞİ

ARD Bilişim, aynı zamanda Sağlık alanında, Sterilizasyon Takip Sistemi (3MSTS) başta olmak üzere uluslararası 3M Global Sağlık Hizmetleri’nin Türkiye’deki yazılım tedarikçisi olarak faaliyet gösteren sayılı Türk firmalarından biri.
Hukuk ve sağlıktaki çözümlerin yanı sıra, lojistik ve depo süreç yönetimi, izlenebilirlik teknolojileri, RFID, IOT, BPM, ERP, CRM, biyometrik tanımlama ve siber güvenlik alanlarında da kurumsal projeler gerçekleştiren ARD Bilişim, başta anakara ve sınır güvenliği olmak üzere, kamu binaları, kampüsler, havaalanları, şehir ve halk güvenliği alanlarında kurumsal ve endüstriyel projeler yürütüyor.

Türk bilim insanı sinekten yağ çıkardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 41,18
En Yüksek: 43,12
En Düşük: 41,00
Değişim -2,19 %
FK: 13,07
PD / DD: 6,95
İşlem Hacmi 159.235.931
Toplam Adet: 3.790.935
Ağırlıklı Ort.: 42,10