E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAramco indirime gitti, talep yeniden düşecek mi---

Aramco indirime gitti, talep yeniden düşecek mi

Aramco indirime gitti, talep yeniden düşecek mi
06 Eylül 2020 - 18:55 borsagundem.com

Suudi Arabistan'ın petrol devi şirketi Aramco'nun ekim ayı için indirime gitmesi toparlanan talepte bozulma yaşanabileceği sinyali mi diye sorgulandı

Suudi Arabistan'ın ekim ayında petrol satışları için fiyatlamayı düşürmesi, dünyanın en büyük petrol ihracatçısının tüm dünyada korona virüs vakalarında yeniden görülen artıştan dolayı petrol talebinde belirsizlik öngördüğünü işaret ediyor.

Saudi Aramco, Arab Light ham petrolünde ana pazarı olan Asya'ya olan ihracatını beklenenden fazla miktarda azalttı. Ayrıca ABD'li alıcılar için de fiyatlamayı düşürdü.

Aramco, Asya'ya gidecek Arab Light petrolünde gösterge petrole göre Haziran'dan beri ilk kez iskonto yaptı. Bölgeye giden varillerde art arda ikinci kez indirime gidilmiş oldu. ABD'li rafineriler altı ay içerisinde ilk kez indirim gördü.

Ayrıca Aramco, Avrupa ve Akdeniz'e gidecek diğer ham petrollerde de fiyat indirimine gidecek.

Hükümetlerin pandemi nedeniyle ekonomileri kapatması, uçuşların iptal edilmesi ve işçilerin evde kalmasıyla birlikte petrol talebi bu yıl sert bir şekilde düştü. Suudi Arabistan, Rusya ve diğer OPEC+ üreticileri fiyatları desteklemek için Nisan ayında günlük arzı yaklaşık 10 milyon varil azaltmak üzere anlaşmaya varmışlardı.

Üretim kısıntıları ve Çin'de talebin toparlanmasıyla birlikte petrol fiyatları artarak iki katını aştı. Ancak yine de bu yıl yüzde 35 civarı ekside bulunuyor. Brent petrol Cuma günü 42.66 dolardan işlem gördü.

UBS Group AG emtia analisti Giovanni Staunovo, konuyla ilgili değerlendirmesinde "Aramco Çin'in küresel petrol piyasası için önemini anlıyor. Ekim için gidilen kısıntı gelecek aylarda Çin'den gelebilecek güçlü ithalatı destekleyebilir." dedi.

Irak'ta Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bin 512'ye ulaştı

Fransa, AB'yi Türkiye'ye yaptırım için zorlamaya devam ediyor

ABD'de son 24 saatte 718 kişi yaşamını yitirdi

İspanya'daki ikinci dalga Avrupa'yı tehdit ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)