E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa, AB'yi Türkiye'ye yaptırım için zorlamaya devam ediyor ---

Fransa, AB'yi Türkiye'ye yaptırım için zorlamaya devam ediyor

Fransa, AB'yi Türkiye'ye yaptırım için zorlamaya devam ediyor
06 Eylül 2020 - 18:00 borsagundem.com

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian 24-25 Eylül'de gerçekleşmesi planlanan Avrupa Birliği liderler zirvesinin en öncelikli konusunun Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyon ve Ankara'ya uygulanabilecek yaptırımlar olacağını açıkladı

"Bu ayın sonunda Avrupa Konseyi'nde gündemde Türk dosyası olacak" diyen Fransız Dışişleri Bakanı, "Bu Türk dosyasını birkaç gün önce diğer dışişleri bakanları ile birlikte Berlin'de, Türkiye'ye kullanılabilecek tüm yaptırım seçeneklerini sıralamak için hazırladık" dedi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz konusunda müzakere kapasitesini zirveye kadar kanıtlamasını istediklerini belirten Fransız bakan, "Bu konunun görüşülebilmesi için Türkler çaba göstermelidir. Bu mümkündür! Bu yapılırsa ortadaki sorunların çözümü için ilerlenebilir" açıklamasında bulundu.

Ankara'ya karşı ekonomik yaptırımlar kapıda mı?

Ankara'ya karşı uygulanabilecek yaptırımların içeriği hakkında detay vermeyen Le Drian, "Seçeneksiz değiliz. Bir dizi kararı uygulamaya sokabiliriz ve bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan çok iyi biliyor" dedi.

Yaptırımların ekonomik yönde olabileceğini işaret etti.

Fransa ile Türkiye arasında yüksek tansiyon

Türkiye başta Libya iç savaşı, Doğu Akdeniz'deki gaz rezervleri, göçmen sorunu ve güvenlik meselesi olmak üzere Fransa'nın başını çektiği birçok Avrupa Birliği ülkesi ile anlaşmazlıklar yaşıyor. 

Doğu Akdeniz'de ağustos başından beri yükselen tansiyonun merkezinde araştırma gemisi Oruç Reis'in arama tarama çalışmalarına başlaması bulunuyor. Avrupa Birliği üyesi olan Yunanistan'a destek olan Fransa, Akdeniz'in doğusundaki askeri varlığını güçlendirmişti. Bu adım sonrası hem Paris hem de Ankara'dan karşılıklı sert açıklamalar yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Serrac ile kritik görüşme!

Erdoğan'dan Doğu Akdeniz mesajı: Biz her ihtimale ve sonuca hazırız

Varank: Tehditlere karşı Libya ile birlikte mücadele ediyoruz

Kurtulmuş: Türkiye'yi sopayla korkutamazsınız!

Türkiye ile KKTC'nin ortak tatbikatı başladı

Yunanistan yine AB ile tehdit ediyor

 


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet07 Eylül 2020 02:15

    Alman ekonomisinin çökmesini istiyorlarsa buyrun yaptırım yapın. Şundan eminiz ki yapabilseydiniz şimdiye kadar coktaaan yapardınız. Abd bile cesaret edemedi siz kim oluyorsunuz. . . Bizimle iyi geçinen her zaman ayakta durur.

  • Net man 07 Eylül 2020 00:07

    Fransa ve çapsız macron.sen orta zekanla bu işlerin altından kalkamazsın..İngiltere de yok artık AB de..boşuna çırpınıyorsun..Türkiye cumhuriyeti BÜYÜKTÜR ve binlerce yolun diplomasi ve savaş geleneği vardır.

  • Drenaj rukneddin06 Eylül 2020 19:08

    Yunan sınırına geçsin, biz sınırımıza geçelim. Bu iş bitsin. Şu kovid zamanı, ekonomik buhran zamanı olacak işler mi bunlar ? Karıştırmayın işleri zaten hepimiz batmışız daha da kötü olmasın işler. Yunanların firmalar, bankalar battı batacak hala fuzuli işler peşindeler. Bizim ekonomiyi de sarsıyor zındıklar. İki ada senin olsa başın göğe mi erecek sen üretim yapmaya çalış, bu turizm işi yaş iş. Bak yüzde 15 küçüldün yunan değdi mi birkaç adaya ? Fabrika kur ahmak Yunan Akdeniz'de uğraşacağına. Türkiye silah alıyor Yunan silah alıyor. Silah satan kar ediyor. Halbuki iki ülkenin tarihi ortak. Ortak üretim tesisi kuralım, ipek yolu kuralım, demiryolu hattı kuralım, kavga dövüş yapacağımıza. Herkes kazansın. Bin senedir savaş bıkmadınız mı ?

  • TAMİZ KARTALGÖZ06 Eylül 2020 18:26

    Türkiye nin de bunlara karşı yapacağı bir takım karşılıklar vardır.iyi anasını satayım.Ben ülkeni işgl etmek istiyorum eğer vermez isen sana yaptırım yapacağım böyle bir şey olabilir mi.

  • Vatansever06 Eylül 2020 18:20

    Şerefsilere biz maske yardımı yaparız onlar bize yaptırım yapar gavur gavurluğundan vazgeçermi