E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara Barosu'ndan Fatih Tezcan hakkında suç duyurusu---

Ankara Barosu'ndan Fatih Tezcan hakkında suç duyurusu

Ankara Barosu'ndan Fatih Tezcan hakkında suç duyurusu
30 Ekim 2019 - 20:09 borsagundem.com

Ankara Barosu, sosyal medyada Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Fatih Tezcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosu'nun, Twitter hesabından Yeni Şafak gazetesinin 29 Ekim'e özel hazırlanan manşetini paylaşarak Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Fatih Tezcan hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.  

Ankara Barosu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak “şüphelinin eyleminin 5816 sayılı kanuna muhalefet içermesi nedeniyle hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılması” talebinde bulundu.

Tezcan hakkında geçmişte attığı tweetler nedeniyle 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’a aykırılık iddiasıyla soruşturma başlatılması talep edilmişti. Söz konusu suça 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor. Suçun basın yoluyla işlenmesi sonucu ceza yarı yarıya artırılıyor.

Ne olmuştu? 

Tezcan, 29 Ekim'de Yeni Şafak gazetesinin 29 Ekim'e özel hazırlanan manşetini paylaşarak "Cumhuriyet'i getiriyorum' yalanıyla başa geçtikten sonra Devlet ve Millet düşmanlarına verdiği sözlerin gereği olarak 15 sene Cumhur'dan kaçan, Millet'in Egemenliği'nden rakı bardaklarına sığınan bir İslâm Düşmanını, 3 kuruş için tepenize oturtmaya değer miydi" ifadelerini kullanmıştı. 

Tezcan gelen tepkiler üzerine ise "Düşünebiliyor musunuz... Ülkedeki bütün Kemalistler ve yalakaları bu twite karşı 100 binlerce tepki twiti attılar ama 1 tanesi bile “Bunlar yalandır! Doğrusu şudur” diyemiyor ve inkar edemiyor! Yayında kaynakları da verdim ama sıfır cevap sırf küfür! ELHAMDULİLLAH! PUT KIRILIYOR!" demişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emelkavak02 Kasım 2019 15:15

    Kendisi aşağılık kompleksi olan bir zavallıdır. Yazık acıyoruz. Mustafa Kemal'in tırnağı bile olamazlar.

  • nostalji31 Ekim 2019 09:42

    90 lar bazen ne güzeldi diyorum

  • Ne mal olduğunuzu biliyoruz31 Ekim 2019 09:00

    Olum onun sarhoş hali bile sizin ayık halinizden 100 kat zeki, bilgili ve ahlaklıdır. Sen ya hastasın yada birilerine yaranmaya çalışıyorsun. Duyanda sizin güruhu çok dindar, ahlaklı falan sanır ama herkes gördü ki para, makam için yemeyeceginiz halt, günah yokmuş.

  • terkedin ülkemizi30 Ekim 2019 23:05

    Türkiye'deki Atatürk düşmanları şu bu filan değil haa. Hepsi Pontuscu. iyi inceleyin.

  • TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR.30 Ekim 2019 22:27

    Bunların derdi ne biliyormusunuz? Sürekli Türk milletine suikast yapıp bilinç sömürüsü yapıyorlar.İngilizler iki şeyi hazmedemiyor biri çanakkale ikincisi barzani in dedesine devlet kurduramamaları...Ve bir Türkiye cumuhuriyeti diye  özgür bir devletin modern,çağdaş,bilime ve gelişmeye açık Fransa gibi,Almanya gibi,İngiltere gibi bir devlet kurması.Bu yüzden köpeklerini belirlemiş,tasmalarını takmış onlar da yallanabilmek için havlıyorlar.

  • Atilla30 Ekim 2019 21:25

    Yabancı güçler ve onların içimizdeki bilinçli maaşlı yada bilinçsiz vatan bayrak toprak nosyonundan yoksun iş birlikçileri Atatürk yıkılmadan bu ülkenin yıkılamayacağını çok iyi biliyor ve sürekli din arkasına saklanarak saldırıyorlar. Dertleri demokrasi din İslam zerre kadar değil. O kavramlar saf kalpli dindar insanımızı kandırmak senden yana gibi görünmek için sadece onların maskesi. Tarihte hangi devrim hangi din hangi ciddi değişim halk oyuyla yapılmış. Herşey sırayla zamanı gelince olur ve oldu da. Abdülhamit neden iki kez meclisi lağv etti o da mı demokrasi din düşmanıydı ? Uyanık olun kendinizi ailenizi seviyorsan geleceğe sağlam bağımsız tek parça ülke bırakmak istiyorsan oturduğunuz dalı kesmeyin aksi halde yarın Suriyeli Irtaklı Libyalı Afganlı mülteci olma sığınacak vatan arama sırası sana gelecek. Düşman kapıda.

  • ahmet30 Ekim 2019 21:08

    Aziz Nesin: “Gerçek Müslüman Atatürk’ü sevemez. Seviyorsa ya ahmâktır ya sahtekâr.

  • akıl dışı31 Ekim 2019 09:43

    Aziz nesin onu söylerken Müslümanlığın akıl işi olmadığına dem vuruyor. nüansı görmek gerekli

  • Lemi gemicioğlu 31 Ekim 2019 09:02

    Gerçek müslüman şu ülkedeki müslümanım diyenleri sever mi ? Müslümanın tanımına uyuyor musunuz ?

  • vatandaş30 Ekim 2019 21:04

    ne kızıyorsunuz adamcağız oturmuş kucağa ,düdüğü çalıyor dudakların pembeliğine baksanıza , kimin kucağına oturduğunuda siz bulun 

  • Islak odun30 Ekim 2019 20:36

    Ortam çocuçuğu işte , bulunduğu kabın şeklini almış

  • hiyarci BABA30 Ekim 2019 20:13

    Osmanli zamaninda bile o zamanin sartlarina gore secimler yapilmisken, demokrasi getiriyorum, kadinlara secme ve secilme hakki veriyorum ama secim yaptirmiyorum diyerek bu millet uyutuldu. Sahsin soylem tarzi biraz sinirlari zorlasada ozunde bize ezberletilmis masallarin pek de gercekci olmadigini ifade etmis. Adam yalan soyluyor ise yalan dogrusu bu diyelim, dogruysa da kisilik suikasti yapmayalim! 

  • Alp Tiğin30 Ekim 2019 20:08

    Bu sakallı derdi dincilik namına Ulu Önder M.Kemal Ataürk'e hakaret etmek.İsmiyle başdaşmayan bu yobaza söylüyoruz:Defol ya Yunnaistan a gir yada Suudi Arabistan da geber.Alçak adam.Türk düşmanı

  • pazarci30 Ekim 2019 19:48

    nerde ne varsa ulkye gelmesini musaade ettiler ,tipe bak hizaya gel Turk,lukle yakindan uzaktan alakasi yok.....

  • vatandaş30 Ekim 2019 19:22

    yeni mi dikkatinizi çekti bunun youtube kanalına girin bakın gün aşırı video atıyor ve her videoda kemalistlere atıp tutar mevzu başka bişey bile olsa konuyu oraya çeker ve mutlaka laf eder üstelik yeni birşey değil yıllardır... sorulması gereken soru arkasında kimler var kimlerden cesaret alıyor abileri kim kimler göz yumuyorki ceza almıyor bunlar bilinmediği sürece yine unutulacak ta ki bir daha ne zaman konuş denirse o zamana kadar...

  • Keser döner30 Ekim 2019 20:31

    Sen kimden cesaret alıyorsun?

  • Cengiz Kafkas30 Ekim 2019 20:08

    Bu pislik adam defolup Atatürk Türkiyesinden Suudi Arabistana ve ya Yunanistana gitsin de bu hainden kurtulalım.