E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Anayasa Mahkemesi Anayasa'yı ihlal etti"---

"Anayasa Mahkemesi Anayasa'yı ihlal etti"

Anayasa Mahkemesi Anayasa'yı ihlal etti
01 Mart 2016 - 11:41 borsagundem.com

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Can Dündar ve Erdem Gül'le ilgili kararın Anayasa ihlali olduğunu iddia etti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili Anayasa Mahkemesi kararının anayasa ve yasayı ihlal olduğu açıktır" dedi. Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararları eleştirmesinin de demokratik bir hak olduğunu söyledi.

Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "CHP, Cumhurbaşkanı'nın AYM'nin verdiği kararla ilgili sözlerini geri alması halinde masaya döneceğini ifade etti. Ne diyorsunuz?" sorusuna Bozdağ, şu yanıtı verdi: 
"Sayın Kılıçdaroğlu'nun AYM'yi veya kararlarını eleştirmesi nasıl bir demokratik haksa, Sayın Cumhurbaşkanı da AYM'nin verdiği kararları eleştirmesi o kadar doğrudur, o kadar demokratik haktır. Bundan Sayın Kılıçdaroğlu niye alınganlık gösteriyor, onu anlamak mümkün değil. Yargıyla, yargı görevi yapanlarla, yargı kararlarıyla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri kayıtlardadır. Her gün söylüyor. Sayın Cumhurbaşkanı, anayasa ve yasa ihlali
olduğu açık olan bir karar hakkında anayasa ve Türkiye'nin taraf olduğu insan hakları sözleşmelerine göre hareket etmesi gereken mahkemenin anayasa ihlali yaptığına inandığını ve o nedenle böyle bir açıklama yaptığını zaten ifade etti. Yani, bunu herkes gibi Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylemesi kadar doğal bir şey olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun böyle bir tepki göstermesini doğru bulmuyorum." 

"Başkalarının uymakla zorunlu olduğu bir karar değil"

Bozdağ, "AYM'nin verdiği kararı, açık bir anayasa ihlali olarak mı görüyorsunuz?" sorusuna, konuyla ilgili bir açıklama yapacağını ifade etti.

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'uymuyorum' demesini nasıl okumak lazım?" sorusuna Bozdağ, "Bu karar Sayın Cumhurbaşkanımıza uygulanacak bir karar mı? Bu karar bireysel bir karar. Sadece başvuranları ilgilendiren bir karardır. Kamuoyunda başkalarının uymakla zorunlu olduğu bir karar değildir" karşılığını verdi.

Dokunulmazlık fezlekeleri

Bozdağ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın DTK Kongresindeki özerklik ifadeleriyle ilgili dokunulmazlık fezlekesinin Bakanlığına gelip gelmediği sorusuna, Bakanlığa gelen fezlekeleri inceleme yapmadan doğrudan Başbakanlığa gönderdiklerini belirterek, Başbakanlığın ise bunları TBMM Başkanlığına ilettiğini, TBMM Başkanlığının ise Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk ettiğini anlattı.

Kendilerine gelen fezlekelerin beklemeden havalesinin yapıldığını belirten Bozdağ, "Sayın Demirtaş ile ilgili Parlamentoda epey bir fezleke var. Yeni gelen fezlekeler de aynı usulle Parlamentoya sevk edilecektir" dedi.

Bozdağ, "Özerklik açıklamalarıyla ilgili fezleke gönderildi mi?" sorusuna karşılık ise "Gelen fezlekeleri ben görmedim. Bizim Ceza İşlerine eliyor, oradan bize geliyor. Ama henüz benim önüne gelen bir şey yok. Geldiyse bile oradadır" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • lıkkıre01 Mart 2016 15:46

    ortada anayasa felan kalmadı ki, ondan sebep hep bu zırlamalar... amaçta zaten bunu ortadan kaldırıp bak sistem işlemiyor, hadi değştirelim demekti... bu ülkeden önümüzdeki yıllarda bir cacık olmayacak git gide batağa saplanıp geri kalmış ülkeler seviyesine ineceğiz... haktır bize...

  • hrnn01 Mart 2016 15:35

    siz kanunsuzluğu eşkiyalığı teşvik ederken kanun adamısınız, kanunlar uygulanır size düşünce ters düşerse kanunsuzluk bırakın bunları şark kurnazları...

  • adalet herkese lazım01 Mart 2016 14:16

    inşallah adalet istiyorum diye seninde bağırdıgın günleri görürüz.

  • flamenco7201 Mart 2016 13:57

    Bir arıza olduğunda veya gerektiğinde, uygun parçayı tedarik etmek yerine, eldeki malzemeyi oraya uydurmak gibi bir alışkanlığımız var..Bunun sebebi ; stratejik düşünmeyip çoğu kez işe, "kervan yolda düzülür" gibi bir göçebe mantığıyla başlamak olsa gerek.. Böyle olunca da, bakımını doğru dürüst yaptırmadığımız arabamızın radyatör kayışı koptuğunda, kopan kayış yerine, bayan çorabı bağlamak zorunda kalıyoruz..Sn Cumhurbaşkanı; demokratik rejimin teminatı olan hayati bir mekanizmaya, uymadığını kendisi açıkça söylüyor, biz haaaaala uydurmaya çalışıyoruz..SN Erdoğan diyor ki: Uymuyorum!!!, daha ne desin:):):)

  • Türk Kızı 01 Mart 2016 12:51

    Adalet Bakanına sormak isterim. Bu ülkeyi 14 yıldır kim karıştırıyor. Balyozun Ergenekon DAVALARININ savcısı kimler oldu. Nasıl bir talihsizliktir yönettiği adaletin dışında davranmak. Adalet herkese lazım Bekir bey. SAYGI DUYUN Kİ SİZEDE SAYGI DUYULSUN. HAK VE HUKUK OLMADIĞI YERDE İNSANLIK HİÇ OLMAZ.

  • meto01 Mart 2016 11:56

    Sahibinin sesi

  • Fatih İslambul01 Mart 2016 11:50

    AYARI TUT MAYAN ADALET SİSTEMİ ÜLKEMİZİN KANAYAN YARASI. MİLLİ ANAYASA YAPILMALI UYGULANMALI BU TÜRKİYE İSLAM CUMURİYETİ ANAYASASI OLSUN.