E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnastasiadis: Türkiye'yle savaşa girersek, bu bizim sonumuz olur---

Anastasiadis: Türkiye'yle savaşa girersek, bu bizim sonumuz olur

Anastasiadis: Türkiye'yle savaşa girersek, bu bizim sonumuz olur
26 Haziran 2020 - 09:30 borsagundem.com

GKRY lideri Nikos Anastasiadis, 'Türkiye'yle girilecek bir savaş, tam anlamıyla bizim sonumuz olur. Bu istediğim bir şey değil.' dedi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümü noktasında diplomasi kanallarının terk edilip askeri bir çözüm aranması ihtimaliyle ilgili konuştu.

Aksam.com.tr’nin haberine göre, Anastasiadis, “Türkiye’yle girilecek bir savaşın Kıbrıs Helenizminin sonunu getireceğini” söyledi.

Bu sözlerinin arkasında karamsarlık değil, tam aksine gerçekçilik yattığının altını çizen Anastasiadis, “Silahlarınızı seçerken, gerçeklikleri göz önünde bulundurmalısınız.” diye konuştu.

AB TEMSİLCİSİNDEN TÜRKİYE KARŞITI SÖZLER

Söz konusu açıklama, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles’in GKRY ziyareti sırasında yapıldı.

Josep Borrell, GKRY Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Türkiye karşıtı ifadeler kullandı:

“Bölgedeki istikrarı artırmanın ve yükselen tansiyonu düşürmenin yollarını aradık. Türkiye tarafından ortaya koyulan ekonomik münhasır bölgenin sınırları, iyi niyet de barındırmalıdır. Öte yandan, Türkiye’nin mevcut sondaj faaliyetleri durdurulmalıdır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM 26 Haziran 2020 13:36

    KIBRISI ADALARI DERHAL BOŞALTIP BİZE TESLİM ETMELİ RUMLAR KENDİLERİNE GİDECEK YER BULMALI.EGEDE BOŞ OLMASI GEREKEN ADALARDA SİLAHLI GERÇEK MERMİLİ TATBİKATLAR YAPILMALI

  • Kamil26 Haziran 2020 12:01

    Yunanistan , Helen ideolojisinden vazgeçmiş değil. Kurtuluş Savaşında kovulan Ege Adalarında hala hak iddia ediyorlar. 80 Milyona 12 Milyon. Kıyaslama bile gereksiz. Ham hayalle yaşama , güne kalimera de , bir kere verilir hayat insana, onu da boş  geçirme eleni ;)  ;) 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU26 Haziran 2020 11:58

    Keşke bir aptallık yapıp bizimle savassanız.adaların hepsini ve yunanistanı bir hafta da alırız.

  • kenan26 Haziran 2020 11:53

    yunanlıların ,ilk okul 1 den itibaren kitaplarında okutulan Türk düşmanlığı savaş konularının çarpıtılarak anlatılması ve buna inandırılması sonucu, yunan ve rum halkı, kindar millet olarak yetişti. bu bakımdan yunan dan dost ayıdan post olmaz . 

  • Alper 26 Haziran 2020 10:43

    Güzel tespit. Şu an Türkiye ye ile savaş, 100 yıl önceki savaşa benzemeyecektir. Katagulle ile aldığınız Kıbrıs, Türklerindir. Çok yakında oralar tekrar Türklerin olacaktır. 

  • hacı dayı26 Haziran 2020 09:42

    geçin bu işleri egeyi akdenizi kendi havuzunuzmu sandınız,her kaya parçasına şapel dik sonra bayrak.yoooaakk yeeaa