E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAmerikalı yatırımcılar Coinbase hissesine akın ediyor---

Amerikalı yatırımcılar Coinbase hissesine akın ediyor

Amerikalı yatırımcılar Coinbase hissesine akın ediyor
15 Nisan 2021 - 14:22 borsagundem.com

Kripto para borsası Coinbase geçtiğimiz gün halka arz oldu ve işlem gördüğü ilk günde şirkete 85,8 milyar dolar değer biçildi. ETF’lerin aradığı kripto yatırım seçeneği haline gelen Coinbase’in değeri yüksek volatilite sebebiyle değişkenlik gösterebilir


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para platformu Coinbase halka açıldığı ilk günde hisselere yönelik yoğun taleple birlikte Çarşamba günü ABD borsasının en değerli ticareti oldu.

Salı günü 250 dolar olarak referans fiyatı belirlenen hisse, geçtiğimiz gün halka açılmasının ardından gün içerisinde hisse değerini 429,54 dolara kadar taşıdı. Coinbase ilk işlem gününü 328,28 dolardan kapattı. Kapanış fiyatına göre kripto para platformuna seyreltilmiş bazda 85,8 milyar dolar değer biçildi. Wall Street’te bir sonraki en değerli ticaret olan CME Group’un hisseleri ise yaklaşık 74 milyar dolarlık piyasa kapitalizasyonu sağladı.

MarketWatch’un haberine göre, Georgetown Üniversitesi Finans Profesörü Reena Aggarwal Coinbase’in direkt listeleme yöntemiyle halka arz olması için “mükemmel zamanlama” tabirini kullanıyor. Finans profesörü kripto para ticaretine yönelik artan talebe ve Bitcoin’in art arda kırdığı rekorlara dikkat çekiyor. Aggarwal, Coinbase’in kripto para dünyasına yatırım yapmak isteyen ancak Bitcoin sahibi olamayan ETF’ler tarafından geniş çapta talep göreceğini öngörüyor.

Coinbase, bir önceki çeyrekte elde ettiklerinin %800'ünden fazla, yaklaşık 1,8 milyar dolarlık ilk çeyrek gelirini rapor edeceği tahminini paylaştı. Kripto para borsası ayrıca, bir yıl önce bildirdiği 32 milyon dolara kıyasla 730 milyon ila 800 milyon dolar arasında net gelir açıklamayı bekliyor. Coinbase’in onaylı 56 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Şirket kripto para birimlerine olan ilginin artmasından açık bir şekilde yararlanıyor. Ancak uzmanlar kripto alım satım faaliyetleri ve popüler kripto varlıkların fiyatı ile olan bağları göz önüne alındığında Coinbase hisse fiyatlarının da değişken olacağını öngörüyor.

Borsa araştırmaları şirketi Moffett Nathanson müşterileriyle paylaştığı bir notta, "Sağduyulu olmak gerekirse, kripto para birimlerinin değerinin döngüsel olmaya devam edeceğini varsayıyoruz. Bu yüzden Coinbase'in 2022 gelirlerinin 2021'den %35 daha düşük olacağını varsayıyoruz" denildi. Notta Coinbase'in beklenen ilk çeyrek gelirinin şirketin 2020'nin tamamında yayınladığı gelirden %40 daha yüksek olmasıyla birlikte şu anda zirveye yaklaşılmasının yüksek bir ihtimal olduğu olduğunu savunuldu.

Moffett Nathanson ortaklarından Lisa Ellis yine de Coinbase için 600 dolarlık bir fiyat hedefi koymayı tercih ediyor. Ellis kripto platformu hissesi için, “kalbi zayıf olanlar için değil fakat yatırımlarını ‘çok yıllı’ düşünen yatırımcılar için ‘olağan üstü bir nadir varlık” ifadelerini kullanıyor.

 

Coinbase ilk işlem gününe yüzde 44 primli başladı

 

Bankaların en büyük endişesi yatırımcılar için fırsat olabilir

 

Dolardaki yatay görünüm, altının hareketini destekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST15 Nisan 2021 15:16

    Bence boşa alıyorlar.yakında abd ve rusya 3.dünya savaşına girişecekler.hepsinin hisseleri pul olacak.

  • He15 Nisan 2021 14:49

    Gardaş bizde moda şimdi yenileblir enerji evet evet yenilebilir enerji baktı bu üzümlü kekler ne versen yiyor alın dediler size enerji bunuda yiyin,sırada ohoo reklamına bakacak olursak sanki slikon vadisi şirketi öyle deyi reklamda sonrada gelin ortak olun dii gardaş madem senin iş bu kadar ballı neden bizi ortak aliyisinn ?