E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankaların en büyük endişesi yatırımcılar için fırsat olabilir---

Bankaların en büyük endişesi yatırımcılar için fırsat olabilir

Bankaların en büyük endişesi yatırımcılar için fırsat olabilir
15 Nisan 2021 - 11:12 borsagundem.com

Küresel borsalarda tahvil piyasasına artan talep faiz oranlarının düşmesi için ortam hazırlıyor. Kredilerde getirilerin azalması bankalar için kötü haber olsa da bu kısa vadeli düşüş banka hisseleri için iyi bir alım fırsatı yaratabilir.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalarda gündem dev Wall Street bankalarının bilanço sezonu. Wells Fargo, Goldman Sachs ve JPMorgan’ın Çarşamba günü paylaştıkları bilanço rakamları beklentileri aştı. Bugünse ABD borsaları açılışından önce Citi ve Bank of America’nın paylaşacakları bilançolar gündemi belirleyecek.

Miller Tabak'ın Baş Borsa Stratejisti Matt Maley, kısa vadede finans hisseleri konusunda temkinli. Baş stratejist CNBC’ye verdiği röportajda bilanço sezonunun sona ermesinin ardından bankalar için endişe veren bir sorunun etkisini hissettirmeye devam edeceğini belirtiyor.

Maley konuyla ilgili yaptığı açıklamasında banka hisseleri için “Bu hisseler önümüzdeki birkaç gün kendi bilanço raporlarına göre ticaret yapacaklar. Ancak bilanço sezonu geride kaldığında ticarete faiz oranları seviyeleri ve tahvil getirisi eğrisi üzerinden ticaret yapmaya devam edecekler. Zira birkaç yıldır bu göstergelerle çok yakın bir ilişkiyle işlem görüyorlar” açıklamasına yer verdi.

Baş stratejist banka hisseleri için sorunun bu yılın başından bu yana keskin bir artış gösteren faiz oranları olduğunu belirtiyor. Maley’e göre faiz oranları bu yükselişin ardından yakın vadede duvara toslayabilir.

Maley, “Endişelendiğim asıl konu faiz oranlarının bir miktar aşağı inebileceği yönünde. Bank of America’nın en son yaptığı yönetici anketi şu anda en kalabalık işlemlerden birinin ABD Hazinesi tahvilleri olduğunu gösteriyor. Ticaret kalabalıklaştığında genellikle işe yaramaz ve fiyatlar da bu sebeple artacaktı. Bu da muhtemelen faiz oranlarının düşeceği anlamına geliyor” dedi.

Maley %1,6 seviyesinde olan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin kilit öneme sahip olduğunu söyledi. Eğer getiriler %1,6 seviyesinden düşerse bu daha fazla düşüşün de yaşanabileceği sinyalini verir. Borsagundem.com’un derlediği verilere göre yüksek faiz oranları ve daha dik bir getiri eğrisi bankaların kârlılık konusunda uygun bir ortam hazırlıyor. Bankalar daha düşük borçlanma maliyetiyle ve daha yüksek faizle kredi verebilecekleri bir piyasa ortamı yakalıyor.

Bununla birlikte baş stratejiste göre kurlardaki ve banka hisselerindeki bir düşüş hisselere giriş noktası arayan yatırımcılar için bir fırsat kapısı açabilir.

Maley banka hisseleri için, “Zamanla daha yükseğe çıkabileceklerini düşünüyorum. Bu nedenle hisse senetlerindeki zayıflık sırasında satın almak istiyorum” yorumlarında bulundu. Baş stratejist KBE Bankalar ETF’sinin 51 dolar seviyesine düşmesinin alım seviyesi olduğunu belirtti. Maley, “KBE son 6 -7 aydır inanılmaz derecede sağlam bir destek aldı. Bu nedenle bana kalırsa bu seviyeyi koruyacak. Faiz oranlarının yeniden daha yukarıya hareket etme eğiliminde olmasından yararlanmak istiyorsanız hisse grubuna yatırım yapmak istediğiniz yerler burası. Ancak ben yine de geri çekilmenin biraz daha ilerleyebileceğini düşünüyorum" görüşlerine yer verdi. KBE Bankalar ETF’si Çarşamba gününü 52,59 dolardan kapandı.

Boğalar küçük hisseleri terk mi ediyor?

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Baş döndüren kripto paralar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsa15 Nisan 2021 12:31

    Halkbankası, özel bankalar gibi yükselmiyor. Onlardan daha sert düşüyor. Zararlarımız nasıl kapanacak merak ediyorum. Biz hissedar değilmiyiz. Zararı bize yüklerken, kardan neden pay vermiyorsun. Bir şirket neden yatırımcıya sahip çıkmaz. Neden geri alım yapmaz. Bankanın kendi hissedarına karşı hiç mi sorumluluğu yok. 3 ayda biz %35 değer kaybettik. İki günde %3 yükseldik. Özel bankalar iki günde %10 dan fazla değer kazandı. İnsanı yatırım yapmaya pişman ediyorsunuz? Ben 4 yıllık zararı kıyaslamadım bile. İnsaf Halkbank yönetimi insaf!

  • Alım15 Nisan 2021 11:19

    Yaw he he