E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiAmazon New York mağazasında avuç içi ile ödeme başlattı---

Amazon New York mağazasında avuç içi ile ödeme başlattı

Amazon New York mağazasında avuç içi ile ödeme başlattı
11 Mayıs 2021 - 11:45 borsagundem.com

Amazon, New York City Go Store'da müşterilerin basit bir el hareketiyle ürün satın almalarına olanak tanıyan "avuç içi ödeme" özelliğini kullanıma sunuyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amazon, avuç içi okuma Amazon One'ı Pazartesi günü Doğu Kıyısı'na getirdi ve Midtown Manhattan'da 42. Cadde'deki bir Amazon Go mağazasında biyometrik kimlik doğrulama sistemini başlattı. Geçen yıl tanıtılan tarayıcı, daha önce yalnızca Seattle bölgesi Amazon ve Whole Food mağazalarında mevcuttu.

Teknoloji, alışveriş yapanların avuç içlerini taramalarına ve 'avuç içi imzalarını' bir kredi kartına veya Amazon hesabına bağlamalarına olanak tanıyor.

Eleştirmenler gizlilik sorunlarıyla ilgili endişelerini dile getirdi, ancak Amazon, bilgilerin bulutta güvenli bir şekilde saklandığını ve müşterilerin Amazon One verilerini istedikleri zaman silebileceğini söylüyor.

Çevrimiçi perakende devi, teknolojiyi mağazalarda, spor sahalarında ve hatta ofis binalarında kullanılmak üzere diğer şirketlere satmayı umuyor. Amazon, geçtiğimiz Eylül ayında Seattle'daki bir Amazon Go'da Amazon One'ı tanıtmıştı.

O zamandan beri teknoloji, Amazon Go, Amazon Books, Amazon Pop Up ve Whole Foods mağazaları dahil olmak üzere, Amazon'un sahip olduğu yaklaşık 20 şirkette uygulandı.

Bryant Park yakınında bulunan 42nd Street mağazası, Amazon One'ı sunan ilk Doğu Kıyısı konumunda. Amazon'a göre, belirli sayıları paylaşmayan binlerce üye hizmete çoktan kaydoldu.

Bu teknolojinin zaman kazandırmaya ek olarak, müşteriler ve kasiyerler arasında bakteri veya mikrop bulaşmasını azaltabileceği belirtiliyor.

Amazon'un fiziksel perakende ve teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Dilip Kumar, geçen yıl yaptığı bir blog yazısında, “Biyometrik tanımlayıcı olarak bir avuç içi kullanmak, müşterilere hizmeti ne zaman ve nerede kullandıklarının kontrolünü veriyor" diye yazdı.

Amazon One, ödeme sırasında hala öğelerin taranmasını gerektiriyor ve şirket, Whole Foods'taki işleri etkilemeyeceğini söyledi. Şirket, katılımcı bir mağazanın Amazon One kioskunda hizmete kaydolmanın bir dakikadan kısa sürdüğünü söyledi.

Bir kredi kartı taktıktan sonra, müşterilerden avuçlarını cihazın üzerine getirmeleri istenir: Teknoloji, elinizin birçok yönünü değerlendirir ve avuç içi 'imzanızı' oluşturmak ve kartınızla ilişkilendirmek için en farklı tanımlayıcıları seçer.

Müşteriler, yalnızca bir avuç içi veya her ikisiyle kaydolma seçeneğine sahip olacak ve hesap, indirim almak için Amazon Prime hesabınıza bağlanabilir.

Amazon, avuç içi görüntülerini bulut hizmetinin güvenli bir bölümünde tuttuğunu ve bilgileri Amazon One okuyucusunda saklamadığını söyledi.

Amazon One web sitesine göre, "iki avuç içi birbirine benzemez", bu da "sizden başka kimse tarafından kullanılamaz" anlamına gelir.

Web sitesi, 'Bir neden, avuç içi tanımanın bazı biyometrik alternatiflerden daha özel kabul edilmesiydi çünkü bir kişinin kimliğini avuç içi görüntüsüne bakarak belirleyemezsiniz,' diye yazıyor.

Ancak gizlilik uzmanları, yüz veya avuç içi taramaları gibi biyometrik veriler asla değişmediği için saldırıya uğramaya ve çalınmaya daha duyarlı olduklarını söylüyor.

Oxford Üniversitesi'nde bir veri koruma uzmanı olan Reuben Binns, The Verge'e 'Parolanızı veya diğer kimlik belirteçlerinizi değiştirdiğiniz gibi avucunuzu asla değiştiremezsiniz' dedi.

Dağıtım, Amazon'un kasiyersiz teknolojisini Whole Foods'ta tanıtmaktan çok uzaklaştı; eleştirmenler, işten çıkarmalarla sonuçlanacağını söyledi.

Whole Foods Market'in baş teknoloji sorumlusu Arun Rajan, "Whole Foods Market'te, müşterilerimizin alışveriş deneyimini iyileştirmek için her zaman yeni ve yenilikçi yollar arıyoruz," dedi.

Bezos, yaklaşık 2 milyar dolar değerinde Amazon hissesi satıyor

 

Halka arzlarda lider sektör: Teknoloji

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)