E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBezos, yaklaşık 2 milyar dolar değerinde Amazon hissesi satıyor---

Bezos, yaklaşık 2 milyar dolar değerinde Amazon hissesi satıyor

Bezos, yaklaşık 2 milyar dolar değerinde Amazon hissesi satıyor
06 Mayıs 2021 - 11:34 borsagundem.com

Openinsider tarafından derlenen Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu dosyalarına göre, Amazon CEO’su Jeff Bezos bu hafta şirketinde yaklaşık 2 milyar dolarlık hisse sattı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bezos, Pazartesi günü yaklaşık 1,27 milyar dolar değerinde hisse senedi sattıktan sonra Salı günü kabaca 684 milyon dolar değerinde daha Amazon hissesini elinden çıkardı. Bu, son iki günde yaklaşık 1,95 milyar dolar değerinde Amazon hissesi sattığı anlamına geliyor.

Satışlar, Amazon’un ilk çeyrek kazanç sonuçlarını bildirmesinden bir hafta sonra geldi ve işi, e-ticaret faaliyetindeki salgın kaynaklı artışla canlanmaya devam ederken Wall Street’in beklentilerini alt üst etti.

Bezos, son yıllarda hisse senedi satışlarını hızlandırdı ve daha önce geçen Şubat ayında yaklaşık 4,1 milyar dolar değerinde hisse senedi satışı gerçekleştirdi. Bezos, geçtiğimiz Kasım ayında 3 milyar dolardan fazla Amazon hissesi satmıştı.

Amazon kurucusu daha önce, büyümeye devam eden uzay keşif şirketi Blue Origin’i finanse etmek için her yıl Amazon hisselerinde yaklaşık 1 milyar dolar satacağını söyledi ve Çarşamba günü ilk astronot ekibini bu yaz uzaya fırlatacağını duyurdu. Bezos ayrıca, düşük gelirli topluluklarda eğitim sağlamak ve evsizlikle mücadele etmek için Eylül 2018′de kurduğu Birinci Gün Fonu’na ek sermaye ayırdı.

Üçüncü çeyrekte istifa ettiğinde bu girişimlerin Bezos için daha büyük bir odak noktası olması bekleniyor. Bezos, dümeni AWS CEO’su Andy Jassy’ye devredecek ve Amazon’un yönetim kurulunda icra başkanı rolünü üstlenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • John Galt06 Mayıs 2021 15:14

    Bezos ayrıca, düşük gelirli topluluklarda eğitim sağlamak ve evsizlikle mücadele etmek için Eylül 2018′de kurduğu Birinci Gün Fonu’na ek sermaye ayırdı. (Yapmış ya işte mehmet)

  • mehmet06 Mayıs 2021 14:22

    şu mega zenginler de uçuk zenginliği fakirler için harcamaz da ne yapar  acaba?  bi tanesi de robin hoodluk yapmaz.. ulan vicdansızlar biriniz yolda kaza yapsa yardımınıza yine garibanlar yetişir. garibanlar kan verir. kurtulmanız için elinden geleni yapar. yeri ve zamanı geldiğinde küçük ve hakir gördüğünüz bir insan hayatıızı kurtarır. kibriniz de boğulun e mi!