E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında düşüş hızlandı---

Altında düşüş hızlandı

Altında düşüş hızlandı
15 Nisan 2014 - 15:38 borsagundem.com

Uluslararası piyasada altında sert düşüş yaşanıyor

Dün itibarıyla açıklanan son ABD perakende satış verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ile ekonomik iyileşmenin sürdürüldüğüne dair göstergeler sonrası altında düşüş hızlanmaya başladı. Güne düşüşlerle 1.320 dolar/ons sınırında başlayan altın fiyatlarında öğleden sonra kayıplar artarak devam etti. Altının onsu uluslararası piyasada yüzde 2,5 oranında değer kaybederek 1.292 dolara kadar düştü. Ekonomik aktivitelerde iyileşmenin tahvil alımlarında azaltım politikasını desteklediğini ifade eden uzmanlar, iyileşme ile birlikte altın fiyatlarında düşüşün dürebileceğine dikkat çekiyor. TSİ ile 15:30’da açıklanacak Mart 2014 ÜFE rakamları öncesinde altında düşüşün hızlandığı ve 1.300 doların altına gerilediği görüldü.
 
Yurtdışı piyasalarda altının ons fiyatında yaşanan düşüşler yurt içinde de altından kaçışı hızlandırdı. Altın Kapalıçarşı’da yüzde 2,21 değer kaybetti. Gram altın serbest piyasada 88,59 TL’den satılıyor. Çeyrek altın fiyatı ise 145 TL oldu.

ABD verileri ile güç kaybetti, Ukrayna riskine rağmen satışlar hızlandı

Ak Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Gökhan Şen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, altının ons fiyatının 1.290 dolar seviyesinden yukarı geçilirken kısa vadeli yükselişe dikkat çektiklerini ve 1.310 doların ardından da 1.340 dolar seviyelerini telaffuz ettiklerini hatırlatarak, 1.330 dolara kadar yükselen altının ons fiyatının son ABD verileri ile güç kaybetmeye başladığını ve Ukrayna'daki risklere rağmen satışların hızlandığını ifade etti.

Altında yukarı potansiyele inananlar için geriye Ukrayna-Rusya gerginliği dışında bir materyal kalmadığını aktaran Şen, "1.310 dolar seviyesi kısa vadeli önemli bir teknik seviye olarak aşağı geçiliyor. Bu da benim genel kötümser moduma geri dönmem için bir bahane olacak. Yükselmesi beklenen faizler ortamında, yükselişler sınırlı da olsa kuvvetli başlayan ABD 2. çeyrek verileri altın için kuvvetli dolar üzerinden problem yaratabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)