E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında beklenti 2500 dolar seviyesi---

Altında beklenti 2500 dolar seviyesi

Altında beklenti 2500 dolar seviyesi
24 Kasım 2023 - 12:21 borsagundem.com

Altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Fundstrat, yeni zirvelerin altın fiyatlarını 2.500 dolar seviyesine ulaştırabileceğini söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Makroekonomik riskler ve belirsizlik ortamı, güvenli liman ‘altın’ı yeniden yatırımcıların gözdesi haline getirdi. Tahminler, altının 2.500 dolar seviyelerine ulaşacağı yönünde.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fundstrat, altın fiyatlarının tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru ilerlediğini ve sonunda 2.500 dolara ulaşabileceğini öngörüyor.

Kasım ayının en yüksek günlük kapanışı

Marketsinsider’dan Aruni Soni’nin haberine göre, Fundstrat'tan Mark Newton'a göre altın fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru ilerliyor. Geride kalan birkaç haftada altın vadeli işlemleri yüzde 3 oranında arttı ve ons başına 2.000 dolarlık önemli psikolojik eşiği kısa süreliğine de olsa aştı.

Teknik analist Mark Newton, paylaştığı notta, Salı günkü hareketin Kasım ayının en yüksek günlük kapanışına işaret ettiğini ve bu hafta ons başına 2.006,37 doların üzerindeki herhangi bir hareketin bahardan bu yana görülen en yüksek haftalık kapanış olacağını söyledi.

Newton, “Bu teknik açıdan oldukça olumlu bir seyir ve altının yeni tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru ilerlemeye başlamasını bekliyorum” diye yazdı ve 2.009,41 doların üzerindeki bir hareketin altın fiyatlarını 2.060-2.080 dolar aralığına çıkarmasını beklediğini ekledi.

2080 dolar direnci keskin bir teknik kırılma olacak

Business Insider’a yaptığı yorumda Newton, 2.080 dolar seviyesindeki direnç ihlalinin ‘kesin bir teknik kırılma'ya işaret edeceğini ve bunun gerçekleşmesini beklediğini ve bunun altını hızla daha da yukarılara taşıyacağını söyledi.

Elbette farklı veri kümeleri altın için farklı rekor yüksekliklere sahip ancak hepsi 2020 yılına dayanıyor. Dow Jones Market Data'ya göre gün içi en yüksek seviye 2.089,20 dolar seviyesinde. Refinitiv için ise bu rakam 2.072,50 dolarken Bloomberg için ise 2.075,47 dolar olarak belirtiliyor.

Her iki durumda da Newton, altın fiyatlarının eninde sonunda bu rakamların çok ötesine geçeceğini öngörüyor. Newton, paylaştığı notta, “Altın için teknik hedefim ons başına 2500 dolar ve düşen reel oranlar, artan döngüler ve devam eden jeopolitik çatışmalar göz önüne alındığında uzun değerli metaller cazip görünüyor” diye yazıyor. Newton, 2.500 dolarlık zaman çizelgesinin mutlaka yıl sonu için olmadığını ancak ‘ara hedef' olduğunu ekliyor.

Altın fiyatlarında son durum

 

Altının kilogram fiyatı geriledi

 

HSBC'den altın fiyatı tahmini

 

Altın rallisi borsalar için ne anlama geliyor?

 

Ons altın kritik seviyede tutunmaya çalışıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)