E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltına tahvil desteği---

Altına tahvil desteği

Altına tahvil desteği
21 Haziran 2021 - 08:06 borsagundem.com

ABD Hazine kağıdı getirilerinin gerilemesi altın fiyatlarına destek verdi

ABD Hazine kağıdı getirilerinin bu sabah bir miktar gerilemesi uluslararası piyasalarda spot altın fiyatına destek verdi.

Geçtiğimiz hafta yüzde 6 düşen altın fiyatı bu sabah yüzde 0,59 artışla 1774,78 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, tahvil getirilerinin gerilemesinin altın fiyatının istikrar kazanmasına ve toparlanma eğilimi göstermesine imkan verdiğini, ancak ABD Doları'nın önde gelen para birimleri karşısında gücünü korumasının altın fiyatında yükselişi sınırladığını vurguluyorlar.

Analistler, Fed'in geçtiğimiz haftaki FOMC toplantısında verdiği şahin mesajlar sonrası Fed yetkililerinin bu hafta yapacakları açıklamaların,  özellikle Fed Başkanı Powell'in yarın Temsilciler Meclisi'nde bir komite toplantısında yapacağı açıklamaların yakından takip edileceğini vurguluyorlar.

Analistler, spot altın için ilk direnç olarak 1797 dolar/ons seviyesini işaret ediyorlar. Destek ise 1769 dolar/ons seviyesinde. Bu desteğin kırılması halinde 1744 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilme olabilir.

Petrolde, nükleer anlaşma yükselişi

Asya borsaları haftaya sert düşüşle başladı

Yeni haftada hareketlenmesi beklenen hisseler

Dalgalı dönemde borsada kazanma stratejisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)