E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları haftaya sert düşüşle başladı---

Asya borsaları haftaya sert düşüşle başladı

Asya borsaları haftaya sert düşüşle başladı
21 Haziran 2021 - 08:02 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler haftanın ilk işlem gününde Japonya öncülüğünde düşüşle başladı

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde geriledi. En sert gerileyen Japonya Borsası düşüşte başı çekti.

Nikkei 225'de kayıp yüzde 4'ü aşarken, Topix Endeksi, yüzde 2,5'a yakın geriledi.

Endeksleri otomotiv hisseleri aşağı çekti. Nissan ve Honda hisselerinin her biri yüzde 3'den fazla düştü.

Finans sektörü hisselerinde de sert kayıplar görüldü. Mitsubishi UFJ Financial Group hisseleri ve Mizuho Financial Group hisseleri yüzde 2'den fazla geriledi.

Asya Pasifik Bölgesi'nde Hong Kong, Avustralya, Güney Kore ve Çin'de de endeksler geriledi.

Çin bir yıllık ana faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 3.85 seviyesinde beş yıllık ana faiz oranını ise yüzde 4.65 seviyesinde sabit bıraktı.

Çin'de ticari bankalar mevduat sertifikalarında uygulanan faizde indirime gittiler.

Shanghai Securities News'in haberine göre ülkede birçok ticari banka geçen hafta müşterilerine mevduat sertifikası faiz oranlarında indirime gidileceğini belirten mesajlar gönderdiler.

Bankaların adımının Çin hükümetinin mevduat faizi tavan uygulaması yönteminde yaptığı değişiklikten kaynaklandığı ifade edildi. Habere göre 200 bin yuanın üzerindeki mevduat için 3 yıllık sertifika faizi %3,85'ten %3,45'e indirildi. 300 bin yuanın üzerindeki mevduat için ise rakam %3,90'dan %3,55'e geldi.

Çin'in Sichuan eyaleti de kripto para madenciliğini yasaklayan bölgeler arasına katıldı. Sichuan eyalet yetkilileri kripto para madenciliği projelerine kapanmaları emrini verdiler.

Çin'in ikinci büyük Bitcoin madenciliği bölgesi olan Sichuan da Sichuan Kalkınma ve Reform Komisyonu ve Sichuan Enerji Bürosu ortak açıklama yaparak 26 kripto para madencisinden kapanmalarını istediler.

Yeni haftada hareketlenmesi beklenen hisseler

Dalgalı dönemde borsada kazanma stratejisi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)