E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yeni rekorlar kırmaya devam ediyor---

Altın yeni rekorlar kırmaya devam ediyor

Altın yeni rekorlar kırmaya devam ediyor
04 Nisan 2024 - 07:54 borsagundem.com

Altın, Fed'in bu yıl faiz oranlarını düşürme olasılığı ve merkez bankalarından gelen talebin devam etmesinin etkisiyle rekor kırmaya devam ediyor.

Ons altın bu sabah 2.304,94 dolar seviyesine kadar yükselerek yeni bir rekor kırdı ve şu sıralarda 2300 dolar civarında yatay seyir izliyor. Altın son 1 ayda yüzde 17,28 ve yıl başından bu yana yüzde 14,12 yükseldi. Son 1 yıldaki yükseliş ise yüzde 12,70.

Fed Başkanı Powell'ın borçlanma maliyetlerini "bu yılın bir noktasında" düşürmeye başlamanın uygun olacağına dair verdiği güvenin etkisiyl gümüş fiyatı da neredeyse son üç yılın en yüksek seviyesine kadar yükseldi.

Capital.com kıdemli piyasa analisti Kyle Rodda, "Bu şekilde devam edersek kesinlikle bir tür hava cebi olması gerektiğini düşünüyorum ya da bir düzeltmeye gireceğiz. Hareketi buna bağlamak için açık ve herkesin ulaşabileceği özellikle iyi, temel bir neden yok gibi görünüyor" dedi.

Spot gümüş, ons başına 27,3355 dolarla Haziran 2021'den bu yana en yüksek gün içi seviyesine ulaştıktan sonra 27,15 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin ve borsalar düşerken altın nasıl yükseldi?

 

Yatırımcılar altın rallisine katılmalı mı?

 

En çok altını olan 11 ülke: Türkiye kaçıncı sırada?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)