E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYatırımcılar altın rallisine katılmalı mı?---

Yatırımcılar altın rallisine katılmalı mı?

Yatırımcılar altın rallisine katılmalı mı?
02 Nisan 2024 - 15:34 borsagundem.com

Altın fiyatları rekora doymuyor. Diğer tarafta ise yatırımcılar ralliye zirveden girmenin endişesini taşıyor. Ancak CBC’in haberine göre mevcut ekonomik ortamda altın rallisinin ucu açık

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altın son zamanlarda yatırımcıların en çok tartıştığı konulardan biri haline geldi. Bunun en büyük sebeplerinden birisi son birkaç haftadır altın fiyatlarının istikrarlı bir biçimde artması. 2 Nisan 2024’te altının ons fiyatı, artan jeopolitik gerilimler, merkez bankaları ve fonlardan gelen taleple 2 bin 266 dolara ulaşarak rekor yeniledi.

Altının yatırımcılara sunduğu benzersiz avantajlar göz önüne alındığında satın almak için akıllıca bir varlık gibi görünüyor olabilir. Diğer tarafta ise yatırımcılar fiyatlar yeni bir rekor seviyedeyken şimdi satın almanın mantıklı olup olmadığını tartışıyor. CBS’in haberinde altın yatırımcıları için doğru stratejiler uzman yorumlarıyla paylaşılıyor:

Altın fiyatları zirvedeyken alım yapmak doğru mu?

Mevcut tabloda altına yatırım yapmayı mantıklı kılan birkaç önemli sebep var:

Talep artıyor

Altın sınırlı bir kaynaktır. Buna karşılık, altın fiyatı büyük ölçüde arz ve talep tarafından yönlendirilir. Emtiaya olan talep arttığında, altının fiyatı da yükselme eğilimindedir. Bunun tam tersi de geçerlidir. Bu nedenle, altın fiyatının bugün rekor seviyeye ulaşmasıyla birlikte, emtiaya olan talebin arttığı görülüyor.

Altın yatırımcıları için bu iyi bir haber. Zira talep artmaya devam ederse altın fiyatı da gelecekte yükselmeye devam edebilir. Şimdi satın alan yatırımcılar da artan altın talebinin neden olacağı gelecekteki fiyat artışlarından faydalanabilir.

Enflasyon kalıcılık emareleri gösteriyor

Ticaret uygulaması ALTRO’nun Kurucu CEO’su Michael Broughton, “Altın, milyonlarca insan için uzun vadeli bir yatırım stratejisi olmuştur” diyor. Broughton ayrıca altının her zaman için enflasyona karşı bir araç olarak kullanıldığını da hatırlatıyor.

Bu, günümüzün ekonomik ortamında dikkate alınması gereken önemli bir özelliktir. Ne de olsa, enflasyon pandemi sonrası yüksek seviyelerden biraz düşmüş olsa da fiyatlar hâlâ artmayı sürdürüyor. Şubat ayında ABD enflasyonu yıllık bazda %3,2 arttı.

Buna karşılık, paranızı enflasyondan kaynaklanan kayıplardan korumak için önlem almanız mantıklıdır ve portföyünüze altın eklemek bunu önlem için uygulanabilecek bir stratejidir. Enflasyon fiyatları yükseltmeye devam ettikçe, altının enflasyonla ters korelasyonu, günümüzün enflasyonist ortamının da altının değerinin artmasına yardımcı olabileceği anlamına geliyor.

Dolayısıyla portföyünün bir kısmında altına yer verenler, potansiyel olarak yatırımlarından getiri elde ederken portföylerini enflasyona dayanıklı hale getirmeye de yardımcı olabilir.

Küresel ekonomideki belirsizlik devam ediyor

Altın sadece enflasyon riskinden korunma aracı değildir. Aynı zamanda güvenli liman yatırımıdır. Bu, ekonomik belirsizlik, piyasa dalgalanmaları veya jeopolitik kargaşa dönemlerinde servetinizin değerini korumanın etkili bir yolu olduğu anlamına gelir.

Mevcut durumda, enflasyonu düşürmeye yardımcı olması amaçlanan yüksek faizler, dünyanın belirli bölgelerindeki jeopolitik çekişmeler gibi diğer sorunlarla birleştiğinde, belirsiz bir ekonomik iklim yaratıyor. Bu nedenle, portföyünüze muhtemel olumsuzluklardan korunmak için altın yatırım eklemek mantıklı bir tercih olabilir.

Altının fiyatı şu anda rekor seviyede olabilir, ancak yine de satın almak mantıklı nedenler bulunuyor. Altının enflasyondan korunma ve güvenli liman sağlama özellikleri, çoğu yatırımcı için akıllıca bir bahis haline getiriyor. Günümüzün olağandışı ekonomik iklimi de altın için uygun bir ortam yaratıyor. Yatırımcıların talebindeki artış da altın yatırımının mantıklı bir hareket olabileceğine işaret ediyor. Zira şimdi satın almak, sürekli talep ortamında gelecekteki fiyat artışlarından getiri elde etmenizi sağlayabilir.

Ons altında yeni rekor

 

TCMB Başkanı Karahan: Sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz

 

Yatırımcılar ‘siyah kuğu’yu bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)