E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ve maden şirketlerinde boğa piyasası başlıyor---

Altın ve maden şirketlerinde boğa piyasası başlıyor

Altın ve maden şirketlerinde boğa piyasası başlıyor
25 Haziran 2020 - 17:32 borsagundem.com

Küresel ekonomik krizin neden olduğu korku havası yatırımcıları altına yöneltiyor. Uzmanlara göre maden sahası da azalan değerli metal endüstrisi boğa piyasasını bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs nedeniyle küresel borsalarda korku havası hakim. Fakat yatırımcılar için her şey bitmiş değil. Yatırım şirketi cl’ın Küresel Makro Analisti Otavio Costa korelasyon dışı makro varlık sınıfları olan değerli metallerde boğa piyasasının erken aşamalarının yaşandığını belirtiyor.

Costa Marketwatch’a verdiği röportajda son dönemde artan Y kuşağı yatırımcılarını hedef alarak, “Robinhood yatırımcılarının altın ve gümüş hisselerini keşfetmesini bekleyin” ifadelerinde bulundu. Çoğunlukla Y kuşağı gündelik yatırımcılardan oluşan Robinhood yatırımcıları uygulamanın düşük komisyonundan faydalanarak son dönemde Wall Street’te zarar görmüş hisseleri yükseltmişlerdi.

Tüm göstergeler boğa piyasası diyor

Makro analist röportajında “2011 yılındaki altın ve gümüş fiyatlarının zirvesinden bu yana maden sahalarında bir çeşit durgunluk yaşanıyor. Piyasadaki sermaye önemli ölçüde azaldı. Şu anda makro, teknik ve temel uzun vadede art arda gelmiş durumda olduğunu düşünüyorum. Hayatım boyunca hiçbir endüstride değerli metallerde şu anda olduğu gibi iyi bir veri yapısı görmedim” dedi.

Casto kendisinin de genç madencilerin desteklenmesi için desteklerde bulunduğunu ifade ediyor. Maden şirketleri sektörde genç madenciler ve kıdemliler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Crescat Capital sırf çok fazla zarar gören maden şirketlerinin desteklenmesi bir yıl önce bir fon kurdu. Casto’nun ifadelerine göre son dönemde büyük sermayeli kıdemli maden şirketleri bir miktar ilerleme kaydediyor ve yatırımcılar daha çok endüstrinin dip bölgelerine hareket edecek.

Endüstrinin pazar payı yükselecek

Makro analist değerli metaller endüstrinin pazar payının hisse senetleri endekslerindeki genel pazar payının %1’inden azını temsil ettiğini belirtiyor. Costa’ya göre virüs nedeniyle zarar gören ekonomide tarihsel olarak hisse senetleri değerlemelerinin en çok fayda gördüğü hisseler değerli metal şirketleri.

Costa “Metal fiyatları ciddi bir şekilde yükselebilir ve sermaye genel olarak endüstriye akabilir. Bana kalırsa bu şirketlerin kâr marjlarında ve temel verilerinde büyük değişikliklere neden olacak” ifadelerine yer verdi. Makro analist ekonomi ile ilgili görüşleri ise oldukça karamsar

Costa, "Ekonomide organik büyüme görmemizin temel bir nedeni yok ve bu da sizi (ABD) hükümetin ekonomik durumuna getiriyor. Hükümet halihazırda beş parasız kalmış durumda ve bütçe açığı sadece yükseliyor. Bu durum ABD Merkez Bankası’nın (FED) daha fazla teşvik vermesine neden oluyor. Bu da altına ve maden şirketlerine alan sağlıyor” dedi.

Altının kilogramı 388 bin liraya geriledi

 

Altın 2 bin doları görür mü?

 

Wall Street’i ikinci dalga vuruyor

 

New York borsası düşüşle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Salim e cevap26 Haziran 2020 02:01

    Altın hiç bir işe yaramayan süs esyası diye yazdığın "akıllı telefonda altın bulunduğunu; korozyon tutmadığı için iyi bir iletken olması sebebiyle teknolojinin vazgeçilmezi olduğunu; savaş vb. gibi durumlarda tek değişim aracı olduğunu" bilmeden yazdın herhalde!

  • salim25 Haziran 2020 20:24

    Hiç bir işe yaramayan sadece süs metaı olan altını kim alır,,sadece salaklar.