E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ve gümüşte toparlanma görülüyor---

Altın ve gümüşte toparlanma görülüyor

Altın ve gümüşte toparlanma görülüyor
10 Ağustos 2021 - 08:06 borsagundem.com

Altın ve gümüşte dünkü düşüşlerden bir miktar toparlanma görülüyor. Tarım dışı istihdam verisi sonrası altın fiyatları sert bir düşüş kaydederken, değerli metalde teknik göstergeler düşüşün devamına işaret ediyor

Dün Asya'da Japonya piyasalarının da kapalı olması nedeniyle sığ işlemlerde keskin düşüş hareketleri görülen ons altın ve gümüşte sabah saatleri itibarıyla bir miktar toparlanma yaşanıyor.

ABD'de Fed'in varlık alımlarını azaltabileceği endişelerinin ardından dolarda yükseliş, altında ise keskin gerileme yaşanmıştı. Sabah itibarıyla ons altın günlük %0,4 artışla 1736,95 dolara toparlandı.

Dün altına göre daha keskin bir gerileme gösteren gümüşte toparlanma da daha hızlı görünüyor. Ons gümüş %0,8 yükselişle 23,63 dolardan alıcı buluyor.

Temmuz ayını dar bir fiyat aralığında geçiren ons altın, istihdam verisi sonrasında 100 günlük hareketli ortalamasını aşağı yönlü kırarken değerli metalin 50 günlük hareketli ortalaması da 200 günlük ortalamasını aşağı yönlü kesiyor. Bu da altın fiyatlarının düşüş eğilimine girdiğinin bir işareti olarak yorumlanıyor.

Nisan ayından itibaren artan enflasyon ve Fed’in para politikasında hala güvercin mesajlar vermesiyle yükselişe geçen ons altın, Haziran başında 1.900 doları geçerek Ocak ayından beri en yüksek seviyeyi görmüştü. Nisan’dan bu yana ilk defa 1.740 doların altını gören ons altın, 1.736 dolar civarında işlem görüyor.

Temmuz ayını 500 TL civarında dalgalı bir seyir ile geçiren gram altın Ağustos başında dolar kurunda yaşanan düşüşle 490 TL civarına gerilemişti. Gram altın, 3 Ağustos’tan bu yana yükselen dolar/TL’den destek bulmasına rağmen küresel altın fiyatlarındaki yükselişin ağır basmasıyla 3 ayın en düşük seviyesine yakın bulunuyor.

Asya’da endeksler karışık seyretti

ABD borsaları günü karışık seyirle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)