E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları sıkışmış durumda---

Altın fiyatları sıkışmış durumda

Altın fiyatları sıkışmış durumda
14 Temmuz 2021 - 08:29 borsagundem.com

Altın yatırımcıları, beklentilerin üzerinde gelen ABD enflasyonu sonrası gözlerini Fed'in parasal teşvik programını ne zaman sona erdirebileceğine çevirdi. Gram altın işlem gördüğü dar bantta sıkıştı.

Dün ABD'de açıklanan Haziran ayı enflasyon verileri sonrası yükselen Hazine kağıdı getirilerinin ve güçlenen ABD Doları'nın bu sabah bir miktar zayıflamaları altın fiyatına destek verdi.

ABD'de enflasyon Haziran ayında beklentilerin üzerinde bir artışla yıllık yüzde 5,4 olarak gerçekleşirken aylık bazda yüzde 0,9 oldu. ABD'de enflasyon en son Ağustos 2008'de yüzde 5’in üzerinde bulunuyordu.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyon verisi öncesi verdiği röportajda salgın döneminde uygulamaya konan parasal desteklerin geri çekilmesi için doğru zamanın geldiğini söyledi.

Analistler, bugün piyasada gözlerin Fed Başkanı Powell'ın Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı sunumda olacağına işaret ediyorlar.

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 1813,94 dolar/ons seviyesine kadar çıktı. Spot altın sabah saatlerinde düne göre yüzde 0,29 artışla 1812,98 dolar/ons seviyesinden işlem gördü.

Gram altın, Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarının bir süredir birbirini dengelemesiyle dar bir fiyat aralığında işlem görüyor. Geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki yükselişle 508 TL’ye kadar tırmanan ons altın, hafta başından bu yana 502 TL civarında bulunuyor.

Yurt içi piyasalar TCMB'nin faiz kararına odaklandı

ABD borsaları enflasyon verilerinin ardından düşüşle kapandı

ABD'nin bütçe açığı haziranda yüzde 80 azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)