E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan 100 milyar euroluk şantaj---

Almanya'dan 100 milyar euroluk şantaj

Almanya'dan 100 milyar euroluk şantaj
18 Ağustos 2017 - 09:50 borsagundem.com

Türkiye’nin firari Adil Öksüz için nota vermesinden birkaç saat sonra Merkel’den Gümrük Birliği tehdidi geldi. 100 milyar euroluk açıklama, siyasi şantaj olarak yorumlandı

Türkiye ile Almanya arasındaki gerilim karşılıklı düelloya dönüştü. 15 Temmuz darbe girişiminin bir numaralı isimlerinden Adil Öksüz'ün iadesi için verdiği notadan saatler sonra Almanya'dan da Gümrük Birliği çıkışı geldi. Angela Merkel, AB ile Türkiye arasında kısa vadede 100 milyar euroluk yeni ticaret hacmi yaratması beklenen Gümrük Birliği güncellemesine izin vermeyeceklerini açıkladı.
Türkiye'yle Gümrük Birliği sözleşmesini genişletmeyeceklerini ifade eden Merkel, mevcut 'gümrük anlaşmasını' sürdürmek için de ek çaba göstermeyeceklerini söyledi.

EKONOMİYE SİYASET ŞANTAJI
Siyaset ve iş dünyası Merkel'in düello vari açıklamalarını şantaj olarak yorumladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ekonomiyi siyasi şantaj unsuru gibi kullanmak devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz" açıklaması yaparken, işadamlarından da benzer tepkiler geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sarb18 Ağustos 2017 18:01

    Avrupa 2050 yılında Çişini Tutamayan Yaşlılar Birliğine dönüşecek. Orta Vadede Ne yapsalar boş. Ellerinden gelen her türlü pisliği yapsınlar.

  • Özhan Süer18 Ağustos 2017 12:55

    Almanya tüm Avrupa'yı sırtnda taşıyor. Ekonomik anlamda çok güçlüler. Almanya ne derse Ab'de o olur. Durum vahim. Hele bir de Almanya'daki seçimlerde sosyal demokratlar kazanırsa durumumuz daha da kötü olur.

  • gobel6618 Ağustos 2017 12:02

    Ülkemizdeki ABD güdümündeki Alman askerleri(çakma Türk vatandaşları) birazdan mevzilerinden çıkar, liderleri konuşmuş. Desteklemeseler olmaz.

  • Adem Özer18 Ağustos 2017 11:47

    Almanya ile gerilim yaratacağınıza önce Abd ile gerilim yaratın. Adamlar Feto'yu resmen vermiyor. Siz de Almanya ile uğraşıyorsunuz.

  • ALPTUĞ18 Ağustos 2017 11:07

    Şu papaz kılıklı kokuşu haber değeri varmış gibi manşete koymayın bunlarda kendini bir şey zanneder silin manşetten gitsin hatsiz.