E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da sanayi üretimi geriledi---

Almanya'da sanayi üretimi geriledi

Almanya'da sanayi üretimi geriledi
06 Kasım 2015 - 11:07 borsagundem.com

Almanya'da sanayi üretimi Eylül ayında yüzde 1.1 ile beklenemedik bir düşüş gerçekleştirdi

Almanya'da sanayi üretimi Eylül ayında, Çin ve diğer gelişen ekonomilerdeki yavaşlamanın Avrupa'nın en büyük ekonomisini olumsuz etkilemesi ile birlikte, beklenmedik bir şekilde düştü.

Mevsimsel dalgalanmalardan ve enflasyondan arındırılmış rakamlarla, sanayi üretimi Eylül'de Ağustos ayına göre yüzde 1.1 düştü. Ağustos ayı verisi ise, yüzde 1.2 düşüşten yüzde 0.6 düşüşe revize edildi. Volatil bir eğilim gösteren bu verinin, Ekim ayında, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre yüzde 0.5 artması bekleniyordu. 

Almanya ekonomisi, ihractı için kilit öneme sahip Çin ve diğer gelişen ülkelerdeki yavaşlamadan olumsuz etkileniyor. Almanya'nın  Euro Bölgesi dışındaki ülkelerden gelen fabrika siparişleri üçüncü çeyrekte yüzde 8.6 azaldı ve dikkatler, yatırım ve tüketimin artması ile destek bulacak iç harcamaların güçlendirilmesine çevrildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)