E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya son 11 yılın en kötü resesyonuna giriyor---

Almanya son 11 yılın en kötü resesyonuna giriyor

Almanya son 11 yılın en kötü resesyonuna giriyor
30 Mart 2020 - 14:39 borsagundem.com

Alman hükümetinin ekonomi danışmanları dünya ekonomisini etkisi altına alan korona virüsün Avrupa'nın en büyük ekonomisine finans krizinden bu yana görülen en kötü resesyonu getirmesini bekliyor

Almanya hükümetinin ekonomi danışmanları korona virüs pandemisinin küresel finans krizinden bu yana Almanya'nın karşı karşıya kaldığı en kötü resesyonu getireceğini tahmin ediyor.

Alman Ekonomi Uzmanları Konseyi tarafından yayınlanan bir rapora göre işletme ve dolaşım kısıtlamalarının çoğu Mayıs ortasında kaldırılarak yaza doğru toparlanmaya izin verilse bile GSYİH'nin bu yıl yüzde 2.8 daralması bekleniyor. Rapora göre kısıtlamalar daha fazla sürerse ya da daha uzun süre üretim olmazsa ekonomi yüzde 5.4 daralabilir. Her iki ihtimal de 2009 yılından bu yana görülen en sert düşüş anlamına geliyor. 

Tahminlerin geniş bir yelpazede olması ekonomistlerin Avrupa ve dünya ekonomisini haftalardır etkisi altında tutan bozulmanın ölçeğini değerlendirmekte zorluk çektiğini gösteriyor.

Pazartesi günü yayınlanan ayrı bir rapor, hayatın yakın zamanda normale döneceği beklentilerinin azalmasıyla birlikte Euro Bölgesi'nde ekonomik algının rekor düşüş kaydettiğini işaret etti.

Teşvik önlemleri piyasaları kurtarır mı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomist/stratejist30 Mart 2020 17:24

    Türkiyenin en güçlü ihracat ve ithalat partneri Almanya kötü olursa Türkiye biter zaten. Sadece Almanya değil tüm Avrupanın kötü olmasi Türkiyeyi bitirir. Türkiye ekonomisi tarihinin en büyük ekonomik krizini bekliyorum. Benim analizlerim her zaman tutar çünkü reeldir. Erdoğanı nasıl bilirsiniz denildiğinde ülkemizin en büyük ekonomik krizini yaşattı olarak anılacak. Türkiyenin 1 aydan fazla bu krizi kaldirabilecek gücü kesinlikle yoktur. TCMB'yi iyi boşalttilar rezervler azaldı iyice daha da azalacak.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ30 Mart 2020 19:19

    sen ye ve iç RTE dua et.onun olmadığı Türkiye de borsa ve piyasa falan kalmaz ülkemizde iç savasın içine sürüklenir .borsa endeksi 20 000 endekes hemen iner ve dolar 20 TL rahat görür.sen analizlerini kendine sakla çok bilmiş.sanki diğer ülkeler güllük gülüstanlık.

  • .....?30 Mart 2020 19:18

    Sen o nu bunu boşver de sana şemsiye mi pazar çadırı mı?  Bu  kadar atıp tutanların kesin bir kuyruk acısı vardır.

  • Bekle gor30 Mart 2020 16:54

    Dax tan hisse almak lazim demek ki

  • VS30 Mart 2020 15:21

    KORKMAYIN LAN, BİZE ARABA SATSANIZ GÜL GİBİ GEÇİNİRSİNİZ.BİZİM BAYİLERDE ALMAN MALI BİRTANE ARAÇ KALMADI.GALERİCİLER SIRADA BEKLİYOR. BAYİLERE AÇIKTAN PARA TEKLİF EDİP NE OLUR BİZE SATIN DİYE

  • ekonomist/stratejist30 Mart 2020 15:01

    2019 yılında her şey Deuscthe Bank batması ve Almanya PMI verilerinin baya kötü olmasi diferansiyel Avrupa ülkeleri de öyleydi ve küresel ekonomide çok uluslu şirketler dahil şirketlerin aşırı borçlanması nedeniyle küresel ekonomik krizini bekliyordum 2019 Kasım gibi olur diye düşünüyordum çok geçmeden 2020 yılında start verildi.

  • Sapri30 Mart 2020 14:55

    Germez biz her itiyacımızı almanlardan alıyoruz bizim destegimiz ter

  • Hrk30 Mart 2020 14:52

    Parayı dağıttılar mı hareket başlar