E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAliyev: Bir millet iki devlet tek yumruk---

Aliyev: Bir millet iki devlet tek yumruk

Aliyev: Bir millet iki devlet tek yumruk
29 Nisan 2023 - 13:14 borsagundem.com

TEKNOFEST'E katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Türkiye'nin son 20 yılda şerefli bir yol kat ettiğini belirterek, "KIZILELMA havadan, Altay ve Togg buradan, Anadolu denizden bugünkü Türkiye budur. Bir millet iki devlet, bir yumruk." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte TEKNOFEST etkinlik alanını ziyaret etti. İki lider ve eşleri, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kullandığı TOGG aracı ile alana geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin kat ettiği ilerlemeye dikkat çekti.

İlham Aliyev'in konuşmasından satır başları şöyle;

Aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Emine hanım hürmetli ve aziz dostlar. Gardaş ülkede yeniden olmaktan çok memnunum. Size Azerbaycan halkının sevgi ve selamlarını getirdim. Aziz kardeşimle birlikte TEKNOFEST'e iştirak etmiştik. Türkiye ve Azerbaycan dost ve kardeş ülkelerdir. 2 yıl önce Şuşa beyannamesinin imzalanması ile Türkiye ve Azerbaycan resmen müttefik oldular. Bu tarihi beyannamenin Karabağ'ın tacı olan Şuşa'da imzalanmasının hususi önemi var. Şuşa Azerbaycan halkının aziz şehridir. Şuşa'nun azad edilmesi neticesinde Azerbaycan öz toprak bütünlüğünü sağlamıştır. Kadeş Türk halkı daima bizim yanımızdaydı. İkici Karabağ savaşının ilk dakikalarından son dakikalarına kadar aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan bizim yanımızdaydı. O dedi ki; Türkiye Azerbaycan'ın yanındadır. Bu bize güç verdi.

Türkiye son 20 yılda büyük ve şerefli bir yol geçmiştir. Cumhurbaşkanının liderliğinde Türkiye dünya çapında söz sahibi olmuştur. Bölgemizde barışın, istikrarın garantörüdür. Türkiye büyük Türk dünyasının birleşmesi için de büyük rol oynuyor. Türk devletlerinin zirve toplantısında da tüm Türk devletleri aziz kardeşime öz desteğini ve bizim umumi dayanışmamızı bildirmiştir. Bugün Türkiye Avrasya'nın ticaret, enerji, ulaştırma, siyasi merkezidir. Günden güne Türkiye'nin önemi, rolü artıyor. Türk ordusu dünya çapında en önd olan orduların sırasındadır. Savunma sanayisi bugün tüm dünya tarafından kabul ediliyor. En çağdaş, modern savunma sanayii hem Türkiye'yi hem bizi güçlendiriyor. Sayın Selçuk bey Bakü'de KIZILELMA'nın bir maketini bana hediye etti. Yakın gelecekte KIZILELMA Azerbaycan'ın semasında da olacaktır. KIZILELMA havadan, Altay ve Togg buradan, Anadolu denizden bugünkü Türkiye budur. Bir millet iki devlet, bir yumruk. Bu sene üçüncü kez kardeş ülkeye seyahat ediyorum. Aziz kardeşim sıra sizde. Bütün Azerbaycan halkı sizi bekliyor. Türkiye Azerbaycan birliği ebedidir."

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na ABD'li şirket tepkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi30 Nisan 2023 23:54

    Karşılığını almadan bir şey vermez

  • AHMET ÖZBİLEN30 Nisan 2023 10:47

    ÇIKMIŞ MİLLET DİYOR Kİ TİHA SİHA KIZILELMA TÜRKLERİN MALI  HAYDİ ORDAN BUNLAR BAYKAR MAKİNA NIN KENDİ ÖZSERMAYESİ İLE YILLARCA YAPTIRILMAYAN HAİNLER YÜZÜNDEN ONLARIN KENDİ TASARIMI VE MÜLKİYET FİKİRLERİ ONLARA AİT OLAN ESERLERİDİR.EĞER SEÇİMLERDE BİR YANLIŞLIK YAPAR İSEK ALİYEV PASI VERDİ TÜM FABRİKAYI ORAYA TAŞIYACAKLAR GİBİ PERSONELLERİ İLE BERABER PARA VAR, FABRİKA VAR BİR TEK ÜRETMEK.

  • sözün özü30 Nisan 2023 19:19

    AHMET ÖZBİLEN saçmalıklarla kendini kandırmak nasıl bir duygu onu sen biliyorsun......... Ama sen de kendini kandırmanın mutluluğunu  yaşamayı sürdür........... Kimse baykar mühendise söz söyleyen yok..............  onlar da seçim de yer almak için uğraşıyorlar... Vatanını seven  rüzgara ayak uydurmaz............. Yönetenler değişir ama vatan daimdir....... KADIYA MAHKEME MÜLK DEĞİLDİR.....

  • Mucise Reis : )30 Nisan 2023 09:07

    Daim dostlarımız. Babasının yolunda, kendi iç meseleleri bizleri alakadar etmez, onalrda Türkiye kendi içmeseleleri bizleri pek alaka etmez diyor... Bizler millet olarak biriz. Devletlerimizde milletletin birbirine yaklaşması akdar güçlenecektir.... Atatürk Büyütk Türk Devletleri Birliği hayalinde Bunun dünyada en büyük güç olacağını söylemiştir. Türkiye üzerindeki stratejık baskıları Türk Birliği ile aşacak dmeiştir. Yok kutsal arap, yok din kardeş, yok islan birliği, yok nato, yok rusya vb değil. Türk Birliği... Cebinden bir ücret ödeyerek ülkeleri birbirlerine kavuşturacak yol için çalışma yapmıştır... türk birliğiye bölgede herkesde karşı çıkıyor. Başarıcaz. sonrasında Misakı Milli

  • Mucise Reis : )30 Nisan 2023 22:23

    Hadi ben yazdım bilmiyorsunuz. Alpaslan türkeşkitabınıdamı okumadınız =? ya hem oy veriyorsunuz, hem ittifakımız diyorsunuz, hadi ben yazdım otomatık korkudan cahilliğinizden bana saldırdınız, yahu mhp yi destekleyen Baran reislerin kitabını dahi okumamış :D burada rezil ediyor kendini. Açda oku .Negeliyorsa cahil bu tembellerden gelıyor.TV den tarih , tv den islam tv den hayatı vb izliyorlar :D ya hadi eskıden imkan yoktu. Şimdi sesli kitaplar var , açın işyerinde dinleyin ... ne kör cahiller bunlar ya. Dünyadan haberi yok, türkiyeden haberi hiç yok... Turan ne bilmezler : ))

  • baran30 Nisan 2023 13:52

    Kıvır kıvır salla!   Ulan dansözleri geçtin çapsız!  

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA30 Nisan 2023 10:50

    HAYDİ ORDAN HADSİZLİK VAPMA NASIL BİR DEĞERLENDİRME SEN ALİ BABACAN SENGİN TANRIKULU HDP NİN AÇIKLAMALARINI NEDEN GİZLİYORSUN ADAMLAR SİLAH SANAYİ VE OTOMOTİV SANAYİ KAPATTIRACAKĞIZ DİYORLAR DOKUNACAĞIZ DİYORLAR BİR FABRİKATÖR BİR SANAYİCİ BUNLARA DUYARSINIZ KALABİLİR Mİ SENİN NASIL BİR HAYAT GÖRÜŞÜN NASIL BİR CİBİLLİYETİN NASIL BİR HAYAT FELSEFEN VAR SEN YAŞANANLARI NEREN İLE OKUYORSUN.

  • ALİ KODUŞ30 Nisan 2023 10:40

    İşte senin gibi içine kapanan dünyada dan gelecekten, beyini almayan M.Ö.Çağlarda yaşıyan düşünceye sahip insanlar yüzündün bu ülke yıllırca bu hale getirildi.Sizler sırtınızı birilerine yasladınız sizleri krallar gibi yaşattılar cebinizi doldurdular sülalelerinize kadar saltanaz sürdünüz.Ne savaş uçağı ne savaş gemisi ne helikopter ne silah tiha kızılelma ne otomobil ne baraj hiç bir şey yapmadığınız gibi yapanlara da engel oldunuz.yakında ülkeyi de çart diye özertlik uğruna ayırmaya çalışacaksınız ama buna hiç gücünüz yetmeyecektir.Bırak Milli misak hikayelerini zamanında ATATÜRK söyledeği sözleri bile söyledi diye milleti uyutup durdunuz.Atalarımız zamanında üç kıta  7 denizde boşunamı hakimiyet kurdular.ABD nin buralarda ve dünyarın her yerinde ne işivar söyle bakalım.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK29 Nisan 2023 19:19

    İlhan Aliyev açıkladı BAYKAR MAKİNA merkezinin aynısını Azerbeycan yapacak imiş Millet İttifakı kapatacağını söyledi iktidara gelince BAYKAR MAKİNA yı diye yani ali babacan tarafından dokunup kapacaklarını onlartar tebbirlerini alıp TÜRKİYE den giderler 30 000 mühendiside görürürler kemal de gider abd den yüz katına alır ALLAH bilir kaçtane şehit veririz kimse bilemez.bu proje TÜRKİYE ye ait değil bunun sahibi BAYKAR MAKİNA yok öyle beleşcilik.

  • Bir dost29 Nisan 2023 13:40

    Socar petkimle ky nin parasını batırıyorrrrr, nerde bu dillerden düşmeyen bilmem kac milyar miylar dolar yatırımlar , petkim yirmi yıl önce daha degerliydi.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ29 Nisan 2023 19:16

    Yakında 100+-150 TL arasına gelecektir merak etme.