E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiAli Yerlikaya duyurdu: 10 ilde Sibergöz-19 operasyonu!---

Ali Yerlikaya duyurdu: 10 ilde Sibergöz-19 operasyonu!

Ali Yerlikaya duyurdu: 10 ilde Sibergöz-19 operasyonu!
27 Ocak 2024 - 09:15 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarına karışan şüphelilere yönelik gerçekleştirilen "Sibergöz-19" operasyonunu duyurdu. Operasyonda 10 ilde toplam 33 şüpheli yakalandı.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sibergöz-19" operasyonu yapıldığını duyurdu.

Açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"10 İlde Bilişim Sistemlerini Kullanarak Nitelikli Dolandırıcılık ve Hırsızlık Suçlarını işleyen şüphelilere yönelik düzenlenen “SİBERGÖZ-19” Operasyonları Kapsamında 33 şüpheli yakalandı.

İstanbul ve Antalya İl Jandarma Komutanlıkları Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince düzenlenen operasyonlarda; kripto para ve ürün alım-satım komisyonlarıyla birlikte şüphelilere ait 6,3 milyon TL banka hesap hareketliliği ve bir kişinin kripto uygulaması hesabından rızası dışında 530 bin TL’nin başka hesaplara aktarıldığı tespit edildi."

Siber güvenlik uzmanı, "Çift etkenli kimlik doğrulamasını kullanın" dedi

 

MİT'ten yeni hamle: Siber İstihbarat Başkanlığı kuruldu

 

Kron Telekomünikasyon, Havelsan’a siber güvenlik ürünü satacak

 

Otomobillere siber saldırı tehlikesi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)