E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAli İsmail Korkmaz davasında ilk duruşma---

Ali İsmail Korkmaz davasında ilk duruşma

Ali İsmail Korkmaz davasında ilk duruşma
03 Şubat 2014 - 12:40 borsagundem.com

Eskişehir'deki Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'la ilgili dava, Kayseri'deki eski adliye binasında görüldü

Eskişehir'deki Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'la ilgili dava, Kayseri'deki eski adliye binasında görülürken, bazı sivil toplum kuruluşlarının adliye önündeki gösterileri de devam ediyor.

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Kayseri'de başladı. Salon yetersizliğinden dolayı eski adliye binasındaki 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.15'te başlaması gereken duruşma, yoğunluk nedeniyle saat 10.00'da başladı.

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, adliye salonuna girerken avukatlar ve salondakiler tarafından alkışlandı. Elinde oğlunun fotoğrafını taşıyan Korkmaz, ağlayarak "İsmailimi de getirdim" dedi.

Oğlunun fotoğrafını sanıklara gösteren anne, "Nasıl kıydınız Alime, annenizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Bu çocuk size ne yaptı, çocuklarınızı mı dövdü?" diye sordu. Sanıkların etrafındaki polislere de tepki gösteren anne Korkmaz, "Koruyun arkadaşlarınızı, yüzümüze bakmasınlar. İsmailimi değil Alimi getirdim" diye konuştu. Duruşmada, 5'ü tutuklu 8 sanık ile taraf avukatları hazır bulundu. Bu arada Ali İsmail Korkmaz'ın ailesine destek vermek amacıyla 300'e yakın avukatın duruşmayı izlediği öğrenildi.

DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Salondakiler, üzerinde silah bulunduğu iddia edilen ve kendisinin uzman çavuş olduğunu belirten kişi ile sivil polis olan iki kişiyi üstlerinde silah olduğu gerekçesiyle linç etmeye çalıştı.
Sivil polisler, salondaki milletvekillerini koruma amacıyla salonda olduklarını dile getirirken, daha sonra dışarıya çıkarıldı. Mahkeme heyeti, kimlik tespiti yapılması için duruşmaya ara verdi.

Duruşmayı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un yanı sıra bazı milletvekilleri de takip ediyor.


AİLE AVUKATLARI: 'ALİ'Yİ ELİMİZDEN ALDILAR, AMA ADALETİ ALAMAYACAKLAR'

Kayseri'de görülecek olan Ali İsmail Korkmaz davası öncesinde, ailenin avukatları adliye önünde yaptıkları açıklamada, 'Ali'yi elimizden aldılar, ama adaleti elimizden alamayacaklar' dedi. Avukatlar açıklamada, 'Bizler Eskişehir'den geldik. Çeşitli yerlerden gelen meslektaşlarımız da var. 2 Haziran'da çıkan olaylarda ağır yaralanan ve 38 gün sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davası Kayseri'ye alındı. Davanın güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alınması, aslında hukuki bir sebebe dayanmamaktadır. Biz bu davaya 300 avukat ile katılıyoruz. Ali'yi elimizden alanlar, adaleti elimizden alamayacaklar' ifadesinde bulundu.


"OĞLUMUN KANININ BULAŞTIĞI ELBİSELERİNE, TEMİZ ELLERİMLE DOKUNMAM"

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, "Ben oğlumun kanının bulaştığı elbiselerine, temiz ellerimle dokunmam" diye tepki gösterdi. Duruşma sırasında avukatlara söz verildi. Avukatların konuşmalarından sonra sanıkların kimlik tespitine geçildi. Bu sırada avukatlar sanıkların yüzlerini görmek istedi. Sanıkların önünün açılmasından sonra anne Emel Korkmaz elindeki fotoğrafı kaldırarak, "Oğlumun kanı bulaşan elbiselerine benim temiz ellerimi sürmem. Ben oğlumu bu temiz ellerimle büyüttüm" diye tepki gösterdi. Anne Emel Korkmaz'ın bu tepkisi, salondaki bazı avukatları gözyaşlarına boğdu.

ADLİYE ÖNÜNDE ARBEDE

Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davasında adliye önüne gelen vatandaşlar destek sloganları attı. Eski adliyede görülen Ali İsmail Korkmaz davasını takip için gelen sivil toplum kuruluşları ve vatandaşları yoğun kalabalık oluşturarak sloganlar attı. Polis ekipleri vatandaşların üstünü aramak kontrol noktası oluşturdu. Kontrol noktasına gelen kalabalık, oluşturulan alana girdi. Alana giriş sırasında arbede oluştu.

ALİ İSMAİL KORKMAZ DAVASI

Eskişehir'de 2 Haziran 2013'te Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Korkmaz'ın darbedilmesi olayına karıştığı iddia edilen 8 sanıktan 5'i tutuklanmış, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 Kasım 2013'te görülmeye başlanması planlanan davanın ilk duruşması, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün hazırladığı rapor doğrultusunda güvenlik gerekçesiyle 3 Şubat'ta Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi kararlaştırılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)