E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkşener: Yargısal aktivizm diyerek neyi meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz---

Akşener: Yargısal aktivizm diyerek neyi meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz

Akşener: Yargısal aktivizm diyerek neyi meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz
15 Kasım 2023 - 11:19 borsagundem.com

İYİ Parti lideri Akşener, "Yargıtay 3.Ceza Dairesi'nin oluşturduğu hukuk dışı karar bir devlet krizine yol açmıştır. AYM'nin kararları kesindir. Siz hala neyi tartışıyorsunuz. Yargısal aktivizm diyerek neyi meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz" dedi


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Uzun bir zamandır hakkın ve hukukun üstünlüğü yerine güçlünün üstünlüğü şeklinde çok tehlikeli bir yere gidiyoruz. Önce sistem değişti, devlet gelenekleri harap edildi. Bugün de iktidarın gözü hukuka çevrildi. Daha önce AYM'nin kararına uymuyor saygı da duymuyorum diyen de kendisiydi. Son olarak Can Atalay kararıyla ilgili hukuk skandalları bir devlet krizine dönüştü.

"MEVCUT ANAYASA'YA UYMANIZ GEREKİR"

Yargıtay AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Hatta Meclis'e sopa gösterildi. Hukuk dışı bir duruma çözüm üretmek yerine anayasanın değiştirilmesine göz diktiler. Bu düpedüz bir siyasi fırsatçılıktır. Bundan siyasi rant devşirmeye çalışmak en hafif tabiriyle ayıptır. Anayasa değişikliğinden önce mevcut anayasaya uymanız gerekir.

"AYM'NİN KARARLARI KESİNDİR"

Hukuk devletinde keyfine göre kuralların dışına çıkacak bir fert veya organ yoktur olamaz. Yargıtay 3.Ceza Dairesi'nin oluşturduğu hukuk dışı karar bir devlet krizine yol açmıştır. AYM'nin kararları kesindir. Siz hala neyi tartışıyorsunuz. Yargısal aktivizm diyerek neyi meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz.

Akşener'den Kılıçdaroğlu'na 'hançer' tepkisi

 

Akşener'den ABD'ye SİHA çıkışı: Rahatsız olan İncirlik Üssü'nü boşaltsın

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.