E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkşener: En düşük emekli maaşı, asgari ücret kadar olmalı---

Akşener: En düşük emekli maaşı, asgari ücret kadar olmalı

Akşener: En düşük emekli maaşı, asgari ücret kadar olmalı
12 Ağustos 2022 - 14:10 borsagundem.com

Meral Akşener, ''Ey emekliler, söyleye söyleye 3 bin 500 liraya getirdiler. 1500 lira emekli maaşı alanlar vardı. Sizden öğrendim. Anlata anlata bir noktaya geldi ama bizim dediğimiz şuydu; en düşük emekli maaşı, asgari ücret kadar olmalıdır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, bir dizi ziyaret için Aksaray'a geldi. Eski Sanayi Caddesi'nde parti otobüsünden inen Akşener, halka seslendi. Siyasetçilerin birbirlerine laf çarptırdığını belirten Akşener, "Acım var. Çok uzun zamandır sizin dertlerinizin konuşulmadığı, buna karşılık 'şuculuk’, 'buculuk’ üzerinden sürekli siyasetçilerin birbirine laf çarptırdığı ama sizin derdiniz konuşulmadığı için de her birinizin ayrı ayrı çırak çıktığı bir sistem var bu ülkede. Dolayısıyla onu değiştirmenin yolu bu. Mesela çarık- kundura- çanta dükkanı var karşımda. O dükkanın sahibinin, işletmecisinin müşterisi velinimettir. Doğru mu? Doğru. Dolayısıyla siyasetçi için müşteri kimdir? Seçmendir. Seçmeni velinimettir. Velinimetine, 'terörist' diyebilir mi? 'Nankör' diyebilir mi? Diyemez. Dolayısıyla ‘şükürsüz’ diyebilir mi? Diyemez. Su görününce teyemmüm bozulduğuna göre demek ki yapmamız gereken şu; bu aziz millet, velinimettir. Seçmen velinimettir. Siyasetçinin görevi; ister iktidar ister muhalefet, sizin dertlerinizi dinleyip çözüm üretip o çözümler üzerinden rekabet etmektir'' diye konuştu.


Akşener, çiftçinin elektrik faturasının yüksek olduğunu belirterek, ''İç Anadolu Bölgesi'nde hepinizin derdi suyun kaybolması, elektrik pompasıyla su çıkarılması, sulamanın böyle yapılması. 113 bin liralık elektrik faturası gördüm. 60 bin liralık fatura gördüm. 52 bin liralık fatura gördüm. Yahu bunu ödeyen bir çiftçinin, 3 ayda 180 bin lira ödemek zorunda kalan bir çiftçinin malından elinde ne kadar para kalabilir? Bunun içine bir de koyun mazotu, koyun ilacı, koyun gübreyi. Geriye ne kalır?" dedi.


Emekli maaşlarının düşük olduğunu savunan Akşener, "Ey emekliler, söyleye söyleye 3 bin 500 liraya getirdiler. 1500 lira emekli maaşı alanlar vardı. Sizden öğrendim. Anlata anlata bir noktaya geldi ama bizim dediğimiz şuydu; en düşük emekli maaşı, asgari ücret kadar olmalıdır. Şimdi bu arkadaşlar bunu yaptı yaptı, yapmadılar; az kaldı, biz yapacağız'' diye konuştu.
Meral Akşener, konuşmasının ardından esnafı ziyaret etti. 






Meral Akşener, Instagram'da soruları yanıtladı

 

Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi!

 

Meral Akşener'den TÜİK'e sert eleştiri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Mert12 Ağustos 2022 20:36

    İnşaallah Doç.Dr.Sn.Meral Akşener iktidara gelir de dediklerini yapar.Ülke bu ekonomik dar boğazdan kurtulur.

  • Misafir 12 Ağustos 2022 22:19

    Boş tenekeden çok ses çıkar. Önceden seçilirsem her aileye 2 anahtar sözü veren siyasetçilerde gördü bu millet. Ama dedikleri lafta kaldı. Kimisi geldipimde mazot 1 TL olacak dedi gibi gibi. Bekara karı boşamak kolay hesabı verdiği sözleri tutacak liderlere oy vermeli. Mesela imamoğlu, gelirsem ulaşım, su vb kalemler ucuzlayacak dedi, geldikten kısa süre sonra zamlar yağmur gibi geldi. Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.

  • E.g.12 Ağustos 2022 18:17

    KKTC DE ASGARİ ÜCRET NET 8600 TL OLDU ÜLKEMİZDE DE NET ASGARİ ÜCRET 8600 TL CİVARI OLMALI

  • Türkoğlutúrk12 Ağustos 2022 18:09

    Calanlardan hesap sorulacak mı.makamina bakmadan gece yarisi evinden alınacak mı.devri sabık yapilacakmi.eger bunlari yapacaksan oy var.

  • Bir dost12 Ağustos 2022 17:19

    3500 tl emekli maasini lutuf edenlere OY YOK. Asgari ucret uygun degil, insanca yasayabilmek icin gereken miktar olmali , o zaman oy var.

  • Mucise Reis : )12 Ağustos 2022 15:51

    Hanıme fendi. TL 18 den otomatıkman  8 lere geri gelse.. Maaşlar anında alım gücü olarak yüzde 100 üzerinde artacak. Sadece pıyasa fiyatlarını izleme kontrol etmek gerkeli. Yoksa verdim 1500 .. verdim  2500 .. bu iş  çözüm olmayacak bence. Meydanlarda ekonomı programınızı ve gidişatını anlatsanız, nasıl bir senaryo ile çözüm üreteceksiniz? FED ne yapıyor ? Doları koruyor ve enflasyonu frenlemek için hesaplamalar yapıyor.. Bizde TL değersizleşiyor basılıyor,... İç üretim fabrikalarımız 1990 ürünler üretiyor ve dışardan modern ürünleri ithal ediyoruz (pc, cep tel, nano ürünler, uçak, yedek parçalar, modern makınalar)  maaşlar azam gelsede, çözüm olmayacak. Ekonomiyi daha gneiş kapsamlaı anlatıp öngörülerinizi sunmanızı isterdim. Ben eleştiririm.  Partici olmayınca çok da rahat eleştiriyor insan : ))