E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAksa'da işbirliği ve hisse satışı---

Aksa'da işbirliği ve hisse satışı

Aksa'da işbirliği ve hisse satışı
09 Haziran 2015 - 09:28 borsagundem.com

DowAksa ile Ford arasında olası bir işbirliği için sözleşme imzalandı

Aksa Akrilik tarafından yapılan KAP açıklamasında DowAksa ile Ford Otosan arsında olası bir işbirliği için sözleşme imzalandı. Aksa ayrıca iştirak hissesi satışı için Ak-Pa Tekstil ile görüşmelere başladı.

İş Yatırım, şirket raporunda Aksa Akrilik tarafından kamuya açıklanan gelişmeleri değerlendirerek şu görüşlere yer verdi:

''DowAksa ile Ford arasında olası bir işbirliği için sözleşme imzalandı

Aksa Akrilik ile Dow Chemicals’ın müşterek yönetime tabi ortaklığı DowAksa ile Ford arasında karbon elyaf üretimi ve otomotiv alanında kullanılmak üzere teknoloji geliştirmek adına olası bir işbirliği için sözleşme imzalandı. Hatırlatmak gerekirse Nisan ayında DowAksa ile Ford arasında uygun fiyatlı, yüksek hacimli otomotiv uygulamalarına uygun karbon elyaf üretimine yönelik olarak Ortak Geliştirme Anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma, DowAksa’nın hammadde kapasitesi, karbon elyaf ve ara maddeleri üretimindeki yetkinliği ile Ford’un tasarım, mühendislik ve yüksek hacimli üretimini bir araya getiriyor. Bu anlaşma ile çelikten daha hafif, aynı zamanda otomotiv uygulamalarında kullanabilecek uygun fiyatlı karbon elyaf malzemeleri geliştirilmesi hedefleniyor.

Aksa Akrilik Ak-Pa’daki hissesini satmak için görüşmelere başladı

Aksa Akrilik %13.47 oranında iştiraki olan Ak-Pa Tekstil İhracat Pazarlama Akkök Holding’e satışı için görüşmelere başladı. Şirket dün satışın tamamlandığını ve %13.47 oranındaki payını 4.37 milyon dolara sattığını açıkladı. Şirketin bu satıştan dolayı 2Ç15 finansallarından bir sefere mahsus 9.3 milyon TL kar yazmasını bekliyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 113,10
En Yüksek: 113,10
En Düşük: 103,00
Değişim 9,91 %
FK: 22,16
PD / DD: 2,19
İşlem Hacmi 675.624.719
Toplam Adet: 6.102.461
Ağırlıklı Ort.: 110,34
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)