E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkar'dan uçak resti: Çatlasalar da patlasalar da...---

Akar'dan uçak resti: Çatlasalar da patlasalar da...

Akar'dan uçak resti: Çatlasalar da patlasalar da...
05 Şubat 2023 - 14:27 borsagundem.com

Kars'taki kış tatbikatında açıklamalarda bulunan Bakan Akar, F-16 konusunda ABD ile aralarında aklı selim bir sürecin gerçekleşmesi gerektiğini ve Kızılelma'nın da yerli çözümlerden biri olduğunu belirtip, 'Çatlasalar da Kızılelma'yı uçuracağız' dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile yürütülen F-16 müzakerelerine aklıselimin hakim olması gerektiğini söyledi. Tek seçeneğin F-16 olmadığını söyleyen Akar, "Çatlasalar da patlasalar da Kızılelma'yı uçuracağız" ifadelerini kullandı. Akar'ın gündeminde Ege ve Doğu Akdeniz de vardı.

ABD ile yürütülen F-16 görüşmelerinde aklıselimin hakim olması gerektiğini söyledi. Tek seçenek F-16 değil dedi, sözü yerli savunma sanayine getirdi.

"ABD'nin bir bütün olarak konuyu değerlendirip karar vermesini, ona göre hareket etmesini bekliyoruz. Sloganımız, 'Güçlü Türkiye, güçlü TSK, güçlü NATO, güçlü ittifak'. Ayrıca tek seçenek de F-16 değil. Eskiden tabancalarımız bile yurt dışından satın alınıyordu. Şimdi ise hafif silahların tamamını üretiyor, ihraç ediyoruz. Gemi tasarlıyor, ihraç ediyoruz. Çatlasalar da patlasalar da motoru da uçağı da yapacağız, tankı da yapacağız Kızılelma'yı da uçuracağız."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kars'taki kış tatbikatında bazı gazetelerin köşe yazarlarıyla bir araya geldi. Gündeminde Suriye de vardı. Türkiye-Rusya-Suriye savunma-istihbarat üçlü toplantısının devamının bu ay içinde gerçekleştirileceğini söyledi.

"Türkiye güvenilir bir müttefik"

"Yunanistan ahlaksız şekilde bizi 'Yeni Osmanlıcılık, revizyonistlik ve yayılmacı politikalar' yürütmekle suçluyor. Bunu yaparak neyin üstünü örtmeye çalışıyor? Megali İdea'nın. Yunanistan Savunma Bakanı yarın gelse karşılamaya hazırım, yarın davet etse gitmeye de hazırım. Diyalog çağrıları zafiyet değil, Türkiye kimse için tehdit değil, güçlü, güvenilir bir müttefik"

Bakan Akar, oldubittiye müsaade etmeyeceklerini kaydederek, "Kıbrıs-Ege ve Doğu Akdeniz'de hakkımızı, hukukumuzu korumakta kararlıyız" diye de dedi. (CNN Türk)

Bakan Akar: Zaman zaman tacizler oluyor, karşılık da misliyle veriliyor

F-16'lar seçimden önce gelir mi?

Kızılelma, F-16'nın taşıdığı bombayı taşıyacak

Savunma Sanayii Başkanı: Yüzde 100 yerlilik birinci hedefimiz

ASELSAN Konya, savunma sanayisinin gücüne güç katacak

ABD basınından skandal Türkiye analizi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)06 Şubat 2023 07:43

    Madem öyle kimse f35 almasın :D herkes uçursun bir uçak... : )) Ya bırakın bu işlerii..... F35 lerimiz ABD de hangarda.. Rusya ne dedi gemilerini vermeyen Fransaya.... " Benim gemilerim inşa oldumu gelir alırım..." Biz f35 alamıyoruz, vermiyorla hemde ortak olduğumuz proje para vermişiz kaç yıldır... F16 kaç yıldır alıyoruz 1984 ler özal zamanında aldığımı zuçaklar 2023 de millet almayı bıraktı biz f16 istiyoruz vermiyorlar neymiş ? çalasalarda patlasalarda açıklaması :D ya gerçekten hiç bişe demeyin daha şık olurdu. Yada, Biz kendi imkanlarımıza ağırlık verdik. programımız beklenti üzerinde ilerliyor. Sistemsel filo açığımız yok. Ulusal güvenlik tehdidi yok vb. de geç koskoca paşa ..çatlasalar patlasalar vb : )) ya güldürmeyin ya...

  • Mucise Reis : )06 Şubat 2023 13:49

    Sandaıkde görürsün ahengi :D Devam et.... Onun bunun ayakkabısını, pabucunu yalayacak halım yok :D Memlekete bu kadara yıkama yağlamacı yeter. Alış artık artık her yazıya :D

  • SUALP06 Şubat 2023 09:01

    Daha yazdıklarında bir ahenk yok.  :O  :( 

  • EMEKLİ ASKER06 Şubat 2023 01:48

    mahir  mahir sana askeri aydın ilinden gösteririm.top

  • Mahir05 Şubat 2023 21:55

    Ergen gibi tavirlar. Bu mu asker

  • SUALP06 Şubat 2023 09:03

    Sen askerliği nerden bilecen, gevşek herif.

  • baran05 Şubat 2023 20:28

    Bunlar hala bir aday çıkaramadı ama RTE aday olamaz diye karar çıkarıyorlar.  Sanırsın mahkeme hakimi!  O nu söylemek te şimdii akıllarına gelmiş. Güler misin ağlar mısın sever misin sabaha mı bırakırsın?   Başı kesik tavuk gibi ortada dolaşıyorlar.  Başsız ruhsuz omurgasız zavallı bedbahtlar.

  • Yorum05 Şubat 2023 18:48

    Bu kızıl elmanın en uzun menzil ve en hızlısını ve radarı en güçlü khalini tasarlanıp bir an önce uçurmalıyız ve hatta uçurmalıyız en az 500 adet üretilmesi dünya iyi bir noktaya doğru ilerlemiyor 3~5 yıla dünyada daha çok savaş olacak biz ne kadar güçlü olursak o kadar emperyal güçlere alet olmayız yani bu bölgenin güvenliği güçlü TSK dan geçer abd bize f35 i f 16 yı vermiyorsa gelecekteki emelleri içindir

  • borsacı05 Şubat 2023 17:42

    ülke yönetimindekilerde çevresini 3,5 yerden maaş baglamayı düşünecegine ülkenin parasını çar çur edip TL ,yi dünyanın en degersiz parası haline getirecegine seçim ve sandıgın da gelecegini hesap yapmalıyıdı, agzıyla kuş kapsada bu yönetime asla güvenim kalmadı.

  • Emre3506 Şubat 2023 00:58

    Boş kafa bunca senedir üretim yapan tek iktidar şuan akparti. Parayı çarçur eden en yoksul zamanda savarona yatı alanlardır. Tek çivi çakmadan 80 sene geçti.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL05 Şubat 2023 17:17

    Muhalefet eski günlerin özlemi içinde yanıp tutuşmaktadır.TSK yine eski günlere götürüp üç senede bir bir darba yaptırıp kendileri krallar gibi seçilmek istiyorlar.

  • AHMET ÖZBİLEN05 Şubat 2023 17:10

    Hulusi Akar paşam gibi milliyetci ve vatansever biri TSK  başında olmasa şuan ülke abd ve ab nin nin kurduğu fetö ye geçmiş belkide ülkemiz kürdistan diye ikiye ayrılmış idi.ALLAH bunların sayısını çoğalsın ve kıyamete kadar da başımızdan eksik etmesin.Daha hükümeti kazanmadan anayasadan Türk lüğü, Türk dilini çıkartıp, silah sanayine dokunacaklarmış, özert bölgeler kuruş ülkeyi karış karış parçalanacak.basından ve tv lerden bir zaat kendi seslerinden öğreniyoruz.

  • Bik05 Şubat 2023 17:06

    "Lafla peynir gemisi yürümez."

  • baran05 Şubat 2023 16:53

    Devşirme altılısı iyi anlasın!  İşleri güçleri kem küm!  Ne sıkıxcı tipler be!  Bunların peşinden gidenin ya akli problemi var ya da bu ülke ile problemi vardır.  Bunların daha iyilerini daha kalitelisini yaptıracağız sözlerini (yalanda olsa) söylemek yerine dokunacağız dokunduracağız kelamı ne niyeler beslediklerinin gayet açık seçik Batı dan aferin alma çabasının  belli olmasıdır.  bebecean boşa yaşamışsın şu ana kadar bu ülkeden insanından hiç bir şey almamışsın anlamamışsın!

  • baran05 Şubat 2023 20:24

    Bak sırıtık senin ve kankaların hapiste kalmaya devam edecek!  Sen de böyyük ihtimal kinin ile gebereceksin.  O  dediklerinin Türk Milletine rağmen olacağına sana ancak şeytanların fısıldamış olabilir ama anlamalısın ki bu topraklarda şeytanın hükmü ancak senin gibi soytarılara geçer!  Onun için seni de abuk subuk konuştururlar.  Türk Milletine geçmez.  

  • Mucise Reis : )05 Şubat 2023 17:45

    Patlasanda çatlasan da ali babacan ve 7 masa iktidara gelecek tüm silah sanayini kapatacak, anayasadan Türk dilini ve Türk lüğü çıkartacak ve kürtlere diğer etniklere özertlik verecek  rusya ile ilişkileri abd nin emri doğrulsunda kesecek ve abd ve ab ile müttefik olacaktır.

  • Vtds05 Şubat 2023 15:56

    Ülke yönetime her zaman bu dusuncedekilerin gelmesi gerek ülkenin bekası icin