E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKızılelma, F-16'nın taşıdığı bombayı taşıyacak---

Kızılelma, F-16'nın taşıdığı bombayı taşıyacak

Kızılelma, F-16'nın taşıdığı bombayı taşıyacak
15 Ocak 2023 - 09:02 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayiinde önemli mesafe alındığını belirterek, "İHA'larımızı, SİHA'larımızı, Akıncımızı yapıyoruz. Savaş uçağımız Kızılelma seri üretime geçtiğinde F-16 ile aynı bombaları taşıyacak" dedi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli savaş uçağı Kızılelma için konuştu. Erdoğan, "Kızılelma seri üretime başladığında F-16'nın taşıdığı bombayı taşıyacak" dedi.

Göreve geldiklerinde savunma sanayinde yerlilik oranının yüzde 20 olduğunu anımsatan Erdoğan, şimdi ise bu oranın yüzde 80 olduğunu bildirdi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Artık İHA'larımızı, SİHA'larımızı, Akıncı'mızı yapıyor muyuz? Ama hepsinden öte bir de şimdi bir başkasını yaptık. Nedir o? Kızılelma'mız da şu anda var mı? Seri üretimine de başladıktan sonra bunlar F-16'nın taşıdığı bombayı taşıyacak. Bütün bunlarla beraber Yunan ne diyor şimdi? 'Bu çılgın Türkler ne yapıyor?' Şu anda İzmir'den denemeler yapıldı ve oradan atılacak olan bir füze, bunları ürkütmeye başladı. Ben de diyorum ki, 'Ey Yunan, sen uslu durduğun müddetçe bizim seninle işimiz yok. Yeter ki uslu dur.' Şu anda füzemizin menzili 565 kilometre. Yetmez, bunu şimdi 1000 kilometreye çıkaracağız."

Yerli otomobil TOGG'un da yapıldığını hatırlatan Erdoğan, artık caddelerde yerli otomobilin görüleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeter, söz de karar da milletindir"

"Savunma sanayiimiz güçleniyor. Terör örgütü eziliyor. Ülkemize tepeden bakanların süngüleri düşüyorsa buna istisnasız hep birlikte destek vermeliyiz. Lafı hiç uzatmaya gerek yok. Sizler, kimlerin ülkenin kazanımlarından gurur duyduğunu, kimlerin karalar bağladığını gayet iyi biliyorsunuz. Bir masa etrafında toplanıp toplanıp dağılanların kendi hırslarını tatmin etmek, kendi ihtiraslarını dağıtmak dışında ülkeye ve millete hayrı olmadığını sizler gayet iyi biliyorsunuz. İnşallah 2023'ü, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olmanın ötesinde Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcına sizlerle beraber çevirmeye var mıyız? Bunun için 2023 seçimlerinde iradenize, oyunuza, sandığınıza sıkı sahip çıkmanızı istiyorum. Rahmetli Menderes'in 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletindir' diyerek açtığı yolu 2023'te, 'Yeter, söz de karar da milletindir' diyerek menziline beraber ulaştıracağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayiinde önemli mesafe alındığını belirterek, "İHA'larımızı, SİHA'larımızı, Akıncımızı yapıyoruz. Savaş uçağımız Kızılelma seri üretime geçtiğinde F-16 ile aynı bombaları taşıyacak" dedi. 

Öğrencilerle çektirdiği fotoğrafları paylaştı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'daki özel bir öğrenci yurdunun önünde öğrencilerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Erdoğan, sosyal medya hesabından öğrencilerle çektirdiği bu fotoğrafları, "Muğla'da öğrenci yurdunda kalan genç arkadaşlarımla." notuyla paylaştı.

Erdoğan: İstihdamı tarihin en yüksek seviyesine çıkardık

 

Erdoğan: Kapkaç siyaseti seçimlerde tasfiye olacak

 

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Tahammül edemediler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)15 Ocak 2023 19:41

    Baş Ebabil Team takımı hemende buraya gelmiş :D .... Bu haberlere anca siyasi parti finoları dallandırıp budaklandırıp gündem olsun diye bir yerlerini yırttırıyor :D  Bu haberler hep olacak zaten... Asıl mesele, ekonomi ortada... Ekonomiyi program ile çökerttiler.. Millet evine ekmek alma derdinde...  1 kg peynir alayım ayda , yılda 1 kere diye 5 market geziyor 3,500 tl emekli maaşı alan emeklimiz. Karda kışta yağmurda... :D şebeklik peşinde koşup yayagara yapıp utanmadan yazıyorlar :D çiğ yavrusu gibi kaybolup gidecekler az kaldı. Bu millet bu ekonomi ile kimseyi tepesinde tutmaz benden demesi... Aklı olan ekonomiyi iyileştirir... Yoksa uçakla, topla, obüs le felan filan siyasi seçimlere girmek bişe ifade etmez 1 litre yağ bulamayan fakirleşmiş emekliye... Ebabil team değil, ordu kurulsa bişe ifade etmez.. Millet küfür eder oldu kira,elektrık, yol, okul gıda vb masrafa benden demesi.  

  • Mucise Reis : )15 Ocak 2023 22:09

    Çakma ebabil cevap yazmış :D ... Sen ne anlatıyorsun ? çiftçi inekleri kesime gönderdi tarih kitabından mı okudun ? daha bir yıl geçmedi :D eee uçak yapıyoruz inek mi bakamıyoruz ? böyle saçmalık olur mu ? tarmaı süremiyoruz buğday kıtlı var ukrayna gemilerini bekliyoruz ? İlla yazacaksın kafası basmayana :D  ..süt, peynir fiyatı arkacak neden ? inekler masrafını karşılamadı, damlara girdi, yem pahalı, keime gitti, süt parası yem parasını karşılamadı. sonuç ? yüzde 10 ülkede süt inek kesildi... şimdi kayıp 3 yıl.. nasıl mı ? 1 doğum olsa 12 ay ortalama.. bu paralı yem yese, üreticiye masraf olacak, getirisi olmayacak 2 yılda büyür ve masrafına katkı sağlar... ne oldu ? süt 3 yıl daha ucuzlamaz :D f 16 yap, iha uçur, siha uçur , lfaizli kredi ver, suriye operasyon yap vb. hopla zıpla vb.. ama çözüm TARIM desteğinde olur... bunu yapamıyorsan, nükleer olsa ne olacak ?yetişmiş gençler gıdasız ömrü bozuk, çürük, kısa nesil olacaksa... :D

  • xyz15 Ocak 2023 21:45

    Haklısın gardaş. Mucize reis çakma xyz lere aldırma.

  • xyz15 Ocak 2023 21:11

    tamamda ekonomi her yonuyle buyur sadece gida dersen enperyalistler seni afrikaya cevirir kafani yukari kaldirmaz sömürülmekten surunursun ucagin silahin yapabiliyorsan nukler bombayi dahi yapacaksin bagimsiz olmak icin yoksa elin gavuru seni kukla gibi oynatir

  • ALİ RIZA GÜZELKALE15 Ocak 2023 16:30

    CHP Lİ SEZGİN TANRIKULU SİHA TİHALAR MASUM TERÖRİSTLERİR ÖLDÜRMEKTEDİR.BİZ İKTİDARA GELİNCE BAYRAKTARLAR FABRİKALARI KAPATACAĞIZ DİYE BASINDA HABERLERE RASTLARIMIŞ İDİM YURTDIŞINA KAÇACAKLAR DİYOR.ALİ BABACAN DÜN BAYRAKTARLARIN İHALA SİHA ÜRETMESİNDEN RAHATSISIZ NEDEN BUNLAR YAPIYOR HERKES YAPSIN DİYOR.SANKİN BİR TEK BAYRAKTARLAR YAPMAKTADIR.BU HÜKÜMET İKTİDAR KAYIP ETTİĞİ GÜN BÜTÜM SİLAH OTOMOTİV ÖNEMLİ FABRİKALAR TEK TEK KAPATILACAKTIR.

  • baran15 Ocak 2023 12:55

    Cumhur ittifakı masası bilinenler ile AKP, MHP, BBP, HÜDA-PAR, Doğu Perinçek ve gizli ortaklar yandaş kanalların müdaimi Muharrem Ince seçimlerde sıkışınca APO mektupları ve sayısız Cumhuriyet düşmanı tarikatlar. Masa epey kalabalık. Bu masadan gelecek olmaz.

  • xyz15 Ocak 2023 13:38

    baran artik sunu kabul edelim bizde 6+1 ortakligimizi gizleyemiyoruz artik bizim masada hdp yi masaya cagirip acikca her seyi halkin onunde konussunlar bu millet her seyi goruyor bizim masa hala deve kusu gibi kafasini kuma gomup saklandigini zannediyor. arkasini goremiyorki gorse kıçı açıkta

  • vtds15 Ocak 2023 12:20

    yeterki yapalim daha ilerler bombanin evvayi cesidini tasir emegi gecenlerden allah razi olsun bu ulkeye hainlik pesinde olanlarda cehennemin dibine gitsin amin

  • NUSRET ALİBEYSOY15 Ocak 2023 12:13

    BEN BU HÜKÜMETİN BAŞIMIZDAN GİTMESİ HALİNDE BUNLARI ÜRETECEĞİMİZİ HİÇ ZANNETMİYORUM.ÇÜNKÜ BİR MUHALEFET PARTİ LİDERLERİ  BUNLARI YAPAMAYIZ UÇACAKMI ALAY EDER İSE ARTIK BİR ŞEY SÖYLEMEYE GEREK YOKTUR.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI15 Ocak 2023 12:07

    ali babacan bayraktarın bunları üretmesinden milleti kışkırtarak aynen abd gibi rahatsız etmiştir.basında bu haberleri bulabilirsiniz.demek ki bunların amacı abd nin istediklerini tek tek yerine getirmektir.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI15 Ocak 2023 16:27

    BİRE GAFİLLER BU HABER İKİ GÜNDÜR BASINDA  VE TV LERDE YANKILANIR İKEN SİZLERİN TÜRKLÜĞÜNE YAZIKLAR OLSUN.

  • YUSUF KALEKAPISI15 Ocak 2023 11:04

    7 masa iktidara gelir ise bütün silah ve otomotiv sanayimiz tek tek kapatılacağını ve doğalgaz ve petrol çıkarılan kuyulara eskiden olduğu gibi yine beton vurulmasından korkmaktayız.

  • AHMET ÖZBIR15 Ocak 2023 12:59

    Sen ne diyorsun EBABIL hesap. Sizin masada Istanbul seçimlerinde okutulan APO mektubunu bu millet unutmadı.

  • ???15 Ocak 2023 12:40

    20 yıl içinde Atatürk ün kurduğu fabrikalar kapanmadı mı?

  • Atakan15 Ocak 2023 10:51

    Elbette taşıyacak adı güzel kendi güzel yapanı güzel inşallah daha da geliştirilecek Tanrı Türk’ü korusun