E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavunma Sanayii Başkanı: Yüzde 100 yerlilik birinci hedefimiz---

Savunma Sanayii Başkanı: Yüzde 100 yerlilik birinci hedefimiz

Savunma Sanayii Başkanı: Yüzde 100 yerlilik birinci hedefimiz
02 Aralık 2022 - 13:45 borsagundem.com

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Stratejik unsurlarda yüzde 100 yerlilik birinci hedefimiz" dedi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Yerlileşmede yüzde vermiyorum, sadece şunu söylemek istiyorum; stratejik unsurlarda derin ve detaylı teknoloji isteyen her konunun yüzde 100 yerli olması, birinci hedefimiz" ifadesini kullandı.

Gaziantep Üniversitesi'nde 'Türkiye Yüzyılı Dersleri-1' etkinliğinde öğrencilerle bir araya gelen Savunma Sanayii Başkanı Demir, teknolojinin en büyük itici gücünün insan kaynağı olduğunu dile getirdi. İnsan kaynağının başlangıç noktasının gençlerden oluştuğuna dikkat çeken Demir, "Gençlerimiz ile beraberiz, çeşitli illerimize gidiyoruz. Bu tür ziyaretler yapıyoruz. Gaziantep, bu ziyaretleri yapmak istediğimiz illerin başında geliyor. Hem üniversitelerimiz çok sayıda var, yarışmalardan görüyoruz, gençlerimiz çok aktif ve heyecanlı hem de genç bir sanayi altyapısı var. Bunlar bir araya geldiğinde, büyük bir sinerji oluşacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 

ÇOK SAYIDA TALEP VAR

Gaziantep'te hem sanayiyle hem de gençlerle buluştuğunu belirten Demir, "'Türkiye Yüzyılı Vizyonu'nu beraber paylaşıp, 'İleri daha güçlü nasıl yürürüz' kısmını bir vizyon ve çalışma ortamı ile oluşturup, bu yolculuğu yapmak ve ülkemize bir katma değer sağlamak üzere buradayız. Gençlerimiz, bu katma değeri oluşturma meselesinin en önemli unsuru ve faktörü. Onlardaki heyecan, azim bütün ülkemiz için büyük bir umut kaynağı" dedi. 

Savunma sanayisine ilişkin de açıklamalarda bulunan Demir, "Çok sayıda ülkeden talep ve ilgi var. Kamuoyunda ve dünyada İHA ve SİHA'lar, bilinen ve öne çıkan unsurlar fakat çok sayıda ürünümüz, mühimmatımız devrede ve talep görüyor. Yerlileşmede yüzde vermiyorum, sadece şunu söylemek istiyorum; stratejik unsurlarda derin ve detaylı teknoloji isteyen her konunun yüzde 100 yerli olması, birinci hedefimiz" diye konuştu. 

İsmail Demir, sunumunun ardından TEKNOFEST'te başarı gösteren öğrencilere hediye verdi. Demir, etkinlik öncesinde ise öğrencilerin tasarladığı elektrikli otonom araçları ve roket tasarımlarını inceledi.

İsmail Demir: 3 Akıncı TİHA, Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi!

 

İsmail Demir test etti: Türkiye artık silahta dünya markası!

 

Savunma Sanayii Başkanı Demir 'Altay Tankı' için tarih verdi!

 

Savunma Sanayii Başkanı Demir 2022 yılı hedeflerini anlattı!

 





Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)02 Aralık 2022 17:28

    günaydın diyoruz...Yerli milli diyenler ne oldu ? 300 üzerinde paşa askeri alanda yerli ve milli projeler üzerine çalışmalarda iken, fetocuların sınırsız yetkişsi ile kodeslere atıldı, deniz altı projesi, top bataryaları, tank, gelişmiş sistem iletişim ve yazılım progrmaları, libya-türkiye deniz anlaşması vb... yetmedi, üzerine birde pilotlar sınavlar ve fetocular sayesinde elendi ve bir çok vatan evladı yerli milli pılotluk yapamadı okuldan kovuldu bıraktırıldı.. yetmedi kozmik odaya kadar girildi, kozmık odada bi rçok program proje kopyalandı mahkemey eçıkacaktı askeri darbeler yuzune derken, kopya içerik kayboldu, hangı ulkede bilen yok... yıl 2022 yerli ve milli oluyoruz ... Geç kaldık ama olması gereken budur. yapılanlara destek olsalardı şuan yüzde 100 üzeri yerli ve milli idik, tarımdada, sanaiyedede, araç gerektete, bir çok şeyde... siyasete feto virüsü bulaştı bu hallerdeyiz. onlarca örnek var, unutmadık

  • gerçek02 Aralık 2022 15:31

     et,pirinç nohut,fasulye,pirinç patates sovan dahi ithal (bu yazıyı okuyan bazıları ithalin ne anlama geldiğini bilmediğinden hemen karşı yorum yaparlar o salaklara tek lafım evdeki pirinç poşetinin üstüne baksınlar) oldugu için yani hepsi yurdışındaki başka ülkelerden geliyor .sen ne %yüz yerlisinden bahsediyon zatı muhterem ilkönce bunları çözünde karnımızı doyuralım.bu ülkede patates sovan dahi yetiştiremeyip yurd dışından alıyorsak gerisi boş laf. 

  • ALİ KODUŞ02 Aralık 2022 16:48

    Bu çağda senin gibi insanlar var iken bu ülke bir adım ileri gitmez.Bu bir ticarettir üreteceksin satacaksın bazende ucuz olarak da dışarıdan da alınabilir.nederen biliyorsun sanki hiç ürün üretmemisiz hepsini dışarıdan aldık diye eleştiriyorsun.karanlık beyinlerin bu ülke ye ihtiyacı yoktur.