E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkar: Türkiye’yi Ege karasularına hapsetme çabalarına karşı durmaya devam---

Akar: Türkiye’yi Ege karasularına hapsetme çabalarına karşı durmaya devam

Akar: Türkiye’yi Ege karasularına hapsetme çabalarına karşı durmaya devam
12 Kasım 2020 - 11:04 borsagundem.com

Bakan Hulusi Akar, Doğu Akdeniz meselesi ve gündemdeki gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığının 2021 yılı bütçe görüşmelerinde sunum yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye’yi Ege Denizi’nde karasularına ve Doğu Akdeniz’de Antalya körfezine hapsetme çabalarına karşı durmaya kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerinde bulundu. Doğu Akdeniz, FETÖ'yle mücadele ve Karabağ'daki ateşkes konularında da açıklamalar yapan Akar, Türkiye'nin anlaşmanın uygulanmasını gözetmek ve denetlemek üzere ortak barış gücünde yer alacağını vurguladı.

Bakan Akar, "Bazı NATO üyelerinde mevcut olan S-300 sistemi NATO İttifakı içinde nasıl kullanılıyorsa, S-400 sistemi de bizde aynı şekilde kullanılacaktır." dedi ve ekledi: "Tedarik ettiğimiz sistemin kontrol ve hazırlıklarına planlandığı şekilde devam ediyoruz." ABD’nin teknik anlamda S-400 ve F-35’lerin uyumluluğu konusundaki kaygısını ele almaya hazır olduklarını belirten Akar, ortak çalışma grubu teklifinin halen masada olduğunu ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Akar ordunun korona virüs önlemlerine de değinerek, "Korona virüs ile mücadelemizi başarıyla sürdürüyoruz. Bu konuda dünyada en başarılı olan ordulardan biriyiz." dedi.

NATO'dan kritik Doğu Akdeniz açıklaması

 

Milli Savunma Bakanı Akar'dan S-400 açıklaması

 

Ermenistan ordusu Karabağ'da ağır kayıp veriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif12 Kasım 2020 14:19

    komşumuz yunanlıların  deniz haritasındaki sınırları kabul edersek ve amerikanın talimatlarını yerine getirirsek başımız ağrımaz ve huzur içinde bu kadim topraklarda yaşamaya devam ederiz yoksa aksi takdirde üç tarafı denizlerle 4 tarafı düşmanlarla çevrili bu kadim topraklarda onlardan daha güçlü olmazsak bizi bir kaşık suda dahi boğarlar ölülerimizi domuzlara yedirirler.

  • Mucise Reis ;)12 Kasım 2020 11:38

    "Ordular, ilk hedefiniz AKDENİZ"... Ege denizi değil, marmara denizi değil, AKDENİZ. TÜRK DENİZ KUVVLETLERİ, Akdeniz Türk gölüdür... En büyük güç hakimiyet ve donanma bizde olduğu sürece, hiç kimse bizlere savaşma riskine giremez. Kara gücümüz tek başına etrafımızdaki düşmanlarla savaşacak güçtedir... O bakımdan, Komutanın açıklamalarında, durumu netleştirmesini isterim. Ege değil, AKDENİZ Türk gölüdür. İstemeden biz, 1 kuş uçamaz. Yunan, resmi yollarla, bizleri sınırlamalı imzalar attırmaya çalışıyor. Savaşsa savaş, gerilimse gelirim. sıfır taviz... yerinde açıklama. donanmamız fransa donanmasısından daha güçlü akdenizd een büyük güç. Hava savunma sistemleri Rusya yı natonun binlerce uçağındna koruyor, s400 ler çok etkili. bizde aldık, üretime geçerse bu tarz bişe ile, çok iyi oluruz, f35  5 nesil uçak yok bizde malesef.... 5 nesilde şart 15 yıl sonra f16 lar pert olacak.