E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den OHAL açıklaması---

AK Parti'den OHAL açıklaması

AK Parti'den OHAL açıklaması
22 Mart 2018 - 11:46 borsagundem.com

AK Parti Genel Bşk Yrd. Yazıcı, OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili, "Biz arzu etmedik, illa bu ülkeyi OHAL ile yönetelim. Travmatik ortamdan çıkışın olağan yönetim ile mümkünatı var mıydı? Bu koşullar kalktı mı hükümet değerlendirir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habertürk TV'de konuşan Yazıcı erken seçimle ilgili olarak bunu gerekli kılacak bir sebebin olmadığını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı açıklamasıyla ilgili, "Bir ittifak protokoli yok ama ittifakımız doğal. Düzenleme nesnel düzenlemedir. A partisi, b partisi yok" dedi.

Saadet Partisi'ne ithafen ise, "Kapımız açık, kimseye kapımızı kapatmadık. Yakınlık içinde olan partilere ittifak açıktır" şeklinde konuştu.

Uyum çalışmaları hakkında da bilgi veren Yazıcı şu açıklamalarda bulundu:

"Cumhurbaşkanlığı sistemi yepyeni bir sistem. Bu alanları yeni sisteme uyumlu hale getirecek bir düzenlemeye ihtiyaç var. 5 komisyon kuruldu. Bir kişinin hem milletvekili adayı hem de Cumhurbaşkanı adayı olması bu işin doğasına uygun değil. Cumhurbaşkanı seçim tamamlanınca kabinesini kuracak."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın FETÖ borsası iddialarını ise talihsiz olarak değerlendiren Yazıcı, "Siyaset sorumluluk getirir. Kalkıp da borsadan bahsetmeden, bu söylemin sözcükleri, "borsa" olarak nitelendirilmesi bu alanda mücadeleye zarar getirir. Bunları savcıya, genel başkana, partiye getirirsiniz ama bunu söyleme dönüştürmenin bizim siyaset tarzımızla bağlılığı yok" ifadelerini kullandı.

OHAL uzatılacak mı?

Yazıcı OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi?

"OHAL tercih edilen bir yönetim biçimi değil. Biz arzu etmedik, illa bu ülkeyi OHAL ile yönetelim. Koşullar getirdi. Travmatik ortamdan çıkışın olağan yönetim ile mümkünatı var mıydı? Bu koşullar kalktı mı hükümet değerlendirir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • habib22 Mart 2018 14:38

    Aha bunlar denize düşen misali sıkıca sarılmışlar. Hiç umud yok.

  • ıtri22 Mart 2018 14:30

    2019'a kadar kalkmaz. tüm seçimleri kazanmadan, muhaliflerin üstündeki baskıyı kaldırma niyetleri yok

  • Gece içindeki22 Mart 2018 13:06

    Kerim ohal olmasa bu ülkeyi bitirlerdi senin özgürlüğünde bir kısıtlama mı var? Ohal varsa bizim için var. Bu ohal fransada da oluyor orada da halka sorulmuyor

  • Suleyman27 Mart 2018 17:24

    Ohalden etkilenmedi kimse demek arsizlik ya da havuz medyasindan baska bisey okumamaktir.Bu fetocu itlere omur boyu karsi cikan Ataturkcu bir genc olarak sirf eski Tubitak calisaniyim diye pasaportum iptal edildi.Yurtdisinda muhendisim,Turkiyede bile yasamiyorum.Perisaniz. Isimiz,gucumuz,sevdiklerimiz.Neden diye sorunca ohal var bilgi veremeyiz.Eger etkilenen yok diyorsan,hakkimi helal etmiyorum

  • Kerim22 Mart 2018 14:34

    OHAL ile ne kadar mağdur yarattıldığını görmüyorsun galiba.Bak Tüm akademisyenlere, bak gazetecilere bak insanlar sadece çocuklarının okul taksitlerini bir bankaya ödemiş diye hapislerde süründürülüyor.Birde OHAL hiçbir şeye hakim olamayan İktidarların sürekli herşeyi kontral altında tutmak istedikleri bir düzendir.Biz bilmiyor muyuz bu ülke üzerinde oynanan oyunları.Bu OHAL için bir bahane olamaz.15 Temmuzdan beri FETÖ mücadelsinde gelinen yerden mutlumusun sen.Hiçbir siyasetçi hiçbir üst düzey FETÖ cü tutuklandı mı? Bak Hüseyin Gülerce bile dışarda elini kolunu sallayarak dolaşıyor.Anlaşılan vicdanende bu durumdan mutlusununuz.

  • Kerim22 Mart 2018 12:45

    OHAL hiçbirinizin kararı değil CB RTE istediği için devam eder 2019 seçimleri dahil OHAL devam edecek kıvırıp durmayın.Memleket kabile devletine döndürdünüz.