E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAirbus özel temettü dağıtacak---

Airbus özel temettü dağıtacak

Airbus özel temettü dağıtacak
15 Şubat 2024 - 11:29 borsagundem.com

Airbus 2023 sonuçlarını açıkladıktan sonra hisse başına 1 euro özel temettü dağıtacağını açıkladı

Avrupalı Airbus, rekor uçak siparişleri ve daha yüksek teslimatlarla desteklenen ancak sorunlu Uzay birimindeki 200 milyon Euro'luk yeni bir masrafla azalan 2023 sonuçlarını açıkladıktan sonra özel bir temettü açıkladı.

Dünyanın en büyük ticari uçak üreticisi Airbus, gelirin %11 artışla 65,4 milyara ulaşmasıyla çekirdek düzeltilmiş faaliyet kârının %4 artışla 5,8 milyar euroya yükseldiğini ve 2024 yılında çekirdek kârın 6,5 ila 7,0 milyar euro olacağını öngördüğünü açıkladı.

Airbus, hisse başına 1,8 euroluk normal temettüyü değiştirmeden teklif etti ve net nakitin daha önce hissedarlara nakit iadesi için potansiyel bir tetikleyici olarak belirlenen 10 milyar euroluk eşiği aşması nedeniyle hisse başına 1 euroluk özel bir temettü ekledi.

Airbus, beklendiği gibi, 2024 yılı için yaklaşık 800 jet teslimatı öngördü ancak A321XLR tek koridorlu jetinin hizmete girişini ikinci çeyrekten üçüncü çeyreğe ertelediğini duyurdu.

TUSAŞ ile Airbus arasında işbirliği protokolü

 

TUSAŞ, Airbus için gövde üretti

 

Airbus'tan Çin’deki üretimini artırma kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)