E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD’nin F-16 mektubu Ankara’da---

ABD’nin F-16 mektubu Ankara’da

ABD’nin F-16 mektubu Ankara’da
29 Şubat 2024 - 12:12 borsagundem.com

ABD’nin Türkiye’ye F-16 satışı ve mevcut F-16’ların modernize edilmesini içeren mektubu Ankara’ya ulaştı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "40 adet yeni F-16 Blok-70’in tedariki, mevcut 79 adet F-16’nın ise modernize edilmesi ile bunlara ait mühimmat, malzeme ve teçhizatı içeren talebimize ilişkin ABD tarafından gönderilen “Taslak Teklif ve Kabul Mektupları” Bakanlığımıza ulaşmıştır. İlgili birimlerimiz gerekli inceleme ve değerlendirmelere başlamıştır." denildi.

CNN TÜRK muhabiri Paşa Alyurt, F-16’lara ilişkin bundan sonraki 4 aşamalık sürece dair detayları şu sözlerle aktardı:

“Öte yandan bakanlık kaynaklarında F-16’ların takvimlendirme süreci, bundan sonra sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin detaylarla ilgili de önemli açıklamalar var. 4 aşamada olacağını ifade edelim. İlk aşamada daha önce açıklandığı gibi her iki taraf incelemelerini tamamlayıp ardından bir araya gelecekler ve bu görüşmede ortak bir heyet tarafından ortak bir inceleme ve değerlendirme yapılacak. İkinci aşamaya gelindiğinde ise daha sonrasında bir anlaşma yapılacak. Bu anlaşma nihayetlendirilecek, sona erecek. Ardından F-16’ların teslim sürecinde takvim işlemeye başlayacak. Üçüncü aşamada ise fiyatlandırma, liste ve ürünler üzerinden yapılacak. Burada hatırlanacak olursa, 23 milyar dolarlık bir anlaşma vardı. Bu anlaşma çerçevesinde fiyatlandırma liste ve ürünler üzerinden yapılacak. Nihai anlaşma safhasında, bu anlaşmanın toplam maliyeti ortaya çıkacak. Bununla birlikte süreç tamamlanmış olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 alımına kilitlenmiş durumdayız

 

F-16 için bir engel daha aşıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)