E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li senatör Menendez'den, Türkiye karşıtı açıklama---

ABD'li senatör Menendez'den, Türkiye karşıtı açıklama

ABD'li senatör Menendez'den, Türkiye karşıtı açıklama
22 Ağustos 2022 - 07:25 borsagundem.com

Ermeni ve Yunan lobilerine yakınlığıyla beraber Türkiye karşıtlığıyla da bilinen ABD'li senatör Menendez, Türkiye'nin NATO'daki kararlı duruşunu eleştirirken, F-16 ve S-400'ler konusundaki rahatsızlığını da dile getirdi

ABD’nin önde gelen siyasetçilerinden Demokrat Senatör Bob Menendez, Yunan medyasına konuştu. Aynı zamanda ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı da olan Menendez, Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini’ye demeç verdi.

Hem Yunan hem de Ermeni lobisiyle yakın bağı olan ve geçmişte de Türkiye’yi sık sık eleştiren Menendez, Türkiye karşıtı açıklamalarına devam etti. Geçen hafta gündeme gelen Türkiye’nin Rusya’dan ikinci parti S-400 satın alacağına dair haberleri de değerlendiren Menendez, bu durumdan rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Geçen aylarda düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden’ın yeşil ışık yaktığı F-16 savaş uçaklarının Türkiye’ye satılmasına da karşı duracağını belirtti.

Türkiye’nin NATO müttefiki gibi davranması gerektiğini dile getiren Menendez, “İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik sürecini yavaşlatırken, Türkiye’nin bu yöntemini değiştirmesi ve NATO’daki sorumluluklarını yerine getirerek bölgede yapıcı bir partner olmasını umut ediyorum” ifadesini kullandı. (Sözcü)

RND: Savaş tehlikesini Avrupa'da ilk gören isim Erdoğan

Stratfor'dan Suriye yorumu: Türkiye, ABD'ye kaybettirecek

Elitaş, ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki toplantının tarihi açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST22 Ağustos 2022 22:07

    Yerim sizin karşıt açıklamalarınızı, F-16 Türkiye için zaman kazandırma projesidir.

  • TuğBey22 Ağustos 2022 12:58

    Türkiye’nin NATO müttefiki gibi davranması gerektiğini dile getiren Menendez.sen ey menendez önce sen nato müttefiki gibi davran.patriotları nden vermedin .çünkü bizim savunmamızın güçlenmesini istemiyorsunuz.belki bir gün türkiyeyi işgale kalkarız diye.sakın türkiyeye ayak basmYI DÜŞÜNMEYİN O AYAKLARIM ANINDA KIRARIZ.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ22 Ağustos 2022 11:09

    ABD bizim baş düşmanımızdar.yıllardır ülkemizdeki tüm ekonomik siyasi askeri darbe her türlü pislikleri ile tüm şehitlerimizi yapandır.bunun bir gün intikamını fena şekilde alacağımızı unutmayın.

  • keim22 Ağustos 2022 09:07

    bu bize karşı ise doğru yoldayız demektir.

  • Bik22 Ağustos 2022 08:29

    "Van münüt" sonrası ABD'de Yahudi lobisi, meydanı Yunan ve Ermeni lobisine biraktı. "Ermeni soykırımı" yüzyıldan fazla süre geçtikten ABD'de yeni tanınmış olması, F-35 krizine kadar uzanan ve hatta sipariş edilen F-16 'ların teslimine takoz konulmasının altında İsrail'le olan siyasi mesafe yatıyor.